Vin, distracţie şi sport: au început înscrierile la Corcova Trail Race. Premiile totale de 7.200 de lei

0
Publicat:
Ultima actualizare:
FOTO: Cornel Pochiu şi Radu Cristi
FOTO: Cornel Pochiu şi Radu Cristi

Pe 26 august, la Corcova, va avea loc ediţia a V-a a Corcova Trail Race. Cele peste 600 de persoane care sunt aşteptate la start vor alerga sau pedala îmbrăcate în costume haioase şi se vor hidrata cu apă sau cu vin.

Vin, distracţie şi sport sau sport, distracţie şi vin, oricum ar fi aşezate aceste trei cuvinte, ele descriu exact atmosfera din fiecare an de la Corcova Trail Race. 

Asociaţia Sport la Orice Vârstă organizează pe 26 august 2017 ediţia a V-a a acestui eveniment, concurs unde puteţi să vă testaţi abilităţile de alergători sau de ciclişti pe potecile şi drumurile domeniului viticol Corcova (localitate situată între Motru şi Strehaia), iar apoi să vă bucuraţi de o seară perfectă, minunată, degustând un vin de calitate alături de familie şi de prieteni, în jurul unui foc de tabără şi ascultând muzică live.

Evenimentul, deja devenit un reper pe harta competiţiilor sportive din România, promovează conceptul de “Sport & Fun”, sfârşitul curselor însemnând începutul distracţiei.

Corcova Trail Race este mai mult decât o ”cursă”, este un adevărat festival, ”Festivalul Alergării din România”, locul unde plăcutul se îmbină cu plăcutul, unde vinul bun, bucatele gustoase, bălăceala în piscină, focul de tabără de lângă zona de corturi şi concertul live reprezintă o continuare firească a dimineţii pline de efort.

Accesoriul haios este obligatoriu!

Pentru că la Corcova Trail Race se combină sportul, umorul, fair-play-ul şi buna dispoziţie, pantoful de alergare şi numărul de concurs trebuie ”accesorizate” cu un echipament haios, nebun, colorat, diferit, spectaculos. Se poate concura îmbrăcat în dac, elf, asistentă medicală sau vampir, se poate purta doar o perucă blondă sau albastră, o mască de la Carnavalul din Veneţia sau una Anonymous, e la alegerea fiecăruia. La MTB, accesoriile de carnaval sunt facultative, dar foarte recomandate.

Trei trasee de alergare şi unul de MTB

Traseul de alergare mai lung, ”Jirov”, are 15 kilometri şi 400 de metri diferenţă pozitivă de nivel. Proba mai scurtă, care se desfăşoară pe dealul ”Corcova”, are doar 6 kilometri şi 200 de metri diferenţă pozitivă de nivel. La MTB, se pedalează 21 de kilometri lungime şi 600 de metri diferenţă pozitivă de nivel, pe un traseu care este de fapt o combinare a celor două de alergare. Credeţi că distanţa traseelor ce şerpuiesc peste dealurile pline de vii sau diferenţa de nivel sunt dificile? Nu, dificultatea constă în a alege ce lichid trebuie consumat la punctele de hidratare, apă rece sau vin? Copiii au şi ei cursa lor, de 500 de metri, o buclă în interiorul cramei Corcova, înscrierile urmând a se face la faţa locului.

Înscrieri online până pe 18 august, premii în bani de 7.200 de lei

Corcova Trail Race înseamnă şi sport şi distracţie, şi performanţă şi voie bună. 

Înseamnă ”Sport & Fun” şi în acelaşi timp răsplătirea efortului depus, valoarea totală a recompenselor în bani ridicându-se în acest an la 7.200 de lei. Anul trecut, cursa lungă (traseul Jirov) a fost câştigată de Adrian Garcea şi de Andreea Pîşcu, iar competiţia pe două roţi, de Marius Roşioru şi Mihaela Ianoşi. Înscrierile online, pe corcova.trailrace.ro, vor avea loc până pe 18 august 2017.

Sport



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite