Villarreal a remizat cu FC Zürich, în grupa Stelei. Toate calculele calificării

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Villarreal a terminat la egalitate, în deplasare, scor 1-1, cu FC Zürich, într-un meci din etapa a cincea a Grupei L a Ligii Europa, din care face parte şi Steaua Bucureşti.

Oaspeţii au deschis scorul prin Soriano, în minutul 14, gazdele reuşind egalarea prin Rodriguez, în minutul 87, din penalty.

FC Zürich: Vanins - Bangura, Kecojevici, Nef - Brunner (Rodriguez '69), Marchesano, Sarr, Kukeli (Sadiku '79), Voser (Winter '69) - Kone, Schonbachler. Antrenor: Ulrich Forte.

Villarreal: Sergio Asenjo - Rukavina, Musacchio, Victor Ruiz, Jose Angel - Dos Santos, Trigueros, Bruno Soriano, Cherişev (Samu Castillejo '70) - Bakambu (Rodri Hernandez '82), Pato (Sansone '78). Antrenor: Fran Escriba.

Clasamentul Grupei L după cinci etape este următorul: 1. Osmanlispor - 7 puncte, 2. Villarreal - 6 puncte (golaveraj 7-7), 3. FC Zürich - 6 puncte (5-5), 4. Steaua Bucureşti - 6 puncte (4-5).

Etapa a şasea (8 decembrie): Villarreal - Steaua Bucureşti, Osmanlîspor - FC Zürich. Steaua are nevoie de o victorie în deplasarea din Spania pentru a accede din nou în primăvara europeană. Însă are şansa să o facă şi cu o remiză cu cel puţin două goluri marcate, în condiţiile în care principalul criteriu de departajare e reprezentat de rezultatele din meciurile directe. În tur, meciul Steaua - Villarreal a fost 1-1, deci vicecampionii României au nevoie de măcar un 2-2 în Spania (în cazul în care va fi tot 1-1, criteriul de departajare e golaverajul, unde spaniolii stau mai bine). Totuşi, remiza e suficientă pentru o calficare a Stelei doar dacă Osmanlîspor va câştiga. 

În cazul în care ambele partide se termină la egalitate, mai departe vor merge Osmanlîspor şi Villarreal. În cazul unei înfrângeri, Steaua este eliminată cu siguranţă. "Fotbalul rar trădează. Nu se poate chiar aşa, să aibă un şut pe poartă şi să ne bată. Se vedea că e diferenţă de valoare. În prima repriză nu a jucat Steaua, dar nici ei nu au jucat. Singurul motiv e aerul tare, eu aşa cred. Eu am spus, şi acum spun iar, noi o să ne calificăm de pe primul loc. De ce să nu-i batem pe Villarreal?. Altă chestiune importantă, sunt aproape 400.000 de euro pe care i-am adus în Ţara Românească din Europa, ca să ştie lumea. În prima repriză parcă aveau toţi picioarele înnodate, nu era niciunul pe teren, erau năuci, dar tot speram, pentru că am simţit de la primul meci că suntem mai buni decât ei", a comentat Gigi Becali, patronul echipei Steaua. 

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite