VIDEO Violenţe la baschet. Un suporter sârb, înjunghiat mortal de fanii turci, înainte de meciul Galata-Steaua Roşie

0
Publicat:
Ultima actualizare:
violente baschet Galatasaray Steaua Rosie

Partida de vineri seară din Euroliga masculină de baschet, Galatasaray Istanbul – Steaua Roşie Belgrad, a fost umbrită de incidente grave. Un suporter sârb a fost ucis în urma unei încăierări cu fanii turci, iar după meci antrenorul Galatei a pus gaz pe foc, cu o declaraţie şocantă.

Circa 400 de suporteri sârbi au făcut deplasarea la Istanbul, pentru partida dintre Steaua Roşie şi Galatasaray, dar meciul de baschet a fost marcat de numeroase incidente. 

Potrivit informaţiilor din presa sârbă, fanii Stelei Roşii nu aveau bilet şi nici n-au fost lăsaţi să-şi cumpere tichete, astfel că au rămas în afara arenei unde s-a disputat meciul cu Galatasaray. 

Turcii scriu că la Istanbul fanii sârbi au provocat incidente, atât în drumul spre cât şi în jurul arenei. De partea cealaltă, presa sârbă susţine că fanii Stelei Roşii au fost provocaţi şi atacaţi de ultraşii turci. 

Cert e că, în urma incidentelor, un suporter sârb în vârstă de 25 de ani a fost înjunghiat mortal în piept, în faţa sălii, înainte de startul meciului, într-o încăierare. 

În plus, la scurt timp după partida care s-a încheiat cu victoria Galatei, scor 110-103, în prelungiri, antrenorul turcilor, Ergin Ataman, a avut o ieşire necontrolată. „Suporterii sârbi sunt nişte terorişti. Euroliga trebuie să le interzică deplasările la meciuri“, a declarat Ataman. 

„Serbia cere autorităţilor de la Istanbul să-l identifice, să-l aresteze imediat şi să-l pedepsească în maniera cea mai severă pe autorul acestei crime“, a replicat premierul Vucici, care i-a mai transmis omologului său, Davutoglu, că antrenorului Ergin Ataman îi va fi interzisă intrarea în Serbia, din cauza declaraţiei sale. 

În plus, presa de la Belgrad a mai scris că, în momentul în care au fost suporterii sârbi au fost atacaţi de către fanii turci, ultimii scandau: „Kosovo, Kosovo!“.  

Într-un comunicat, Euroliga de baschet a condamnat violenţele de la Istanbul şi moartea fanului sârb, al cărui nume a fost dezvăluit (Marko Ivkovici), şi a cerut celor două cluburi informaţii legate de desfăşurarea anchetei, urmând să ia ulterior măsuri disciplinare. 

VEZI AICI Violenţele din jurul arenei de la Istanbul, unde s-a jucat meciul Galata-Steaua Roşie

Citeşte şi 

Cum s-a ajuns ca o dronă şi un banner naţionalist să provoace suspendarea unui meci. Kosovo, NATO, paşapoarte americane, puţin fotbal şi multă politică

VIDEO Incidente la baschet, la un meci dintre Levski Sofia şi Partizan Belgrad

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite