VIDEO Sărbătoare pe străzile din Tirana, după victoria Albaniei împotriva României la Euro 2016

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Mii de albanezi şi-au exprimat bucuria pe străzile capitalei Tirana, după ce echipa naţională antrenată de Gianni de Biasi a învins, duminică, România, cu scorul de 1-0, în ultimul meci al Grupei A a Euro-2016, acesta fiind primul succes la un turneu final major.

Potrivit lequipe.fr, un sunet asurzitor de claxoane  s-a auzit pe străzile din Tirana, în timp ce fanii fluturau steaguri ale Albaniei. Totodată, torţele aprinse de albanezi au luminat noaptea. 

Golul marcat de Sadiku în minutul 43, care a stabilit scorul final, a fost salutat cu o explozie de urale, mai ales în Piaţa Maica Tereza, unde a fost instalat un ecran uriaş.

Premierul Edi Rama a postat un mesaj, "Goooooooooool...", pe contul său de Twitter, însoţit de o captură TV, cu momentul bucuriei jucătorilor de după gol.

Sărbătoare în Tirana, după victoria Albaniei în faţa României la Euro 2016

În schimb, jurnalistul Martin Belam de la „The Guardian” a relatat incidente la Lyon între fanii albanezi şi poliţia franceză, după încheierea meciului.

„Noapte bună de la Lyon, unde tocmai am văzut o încăierare şi poliţia utilizând spray-uri cu piper pe câţiva suporteri albanezi” a scris Belam pe contul său de Twitter.

Reprezentativa României a fost învinsă, duminică seară, la Lyon, cu scorul de 1-0, de selecţionata Albaniei, şi a fost eliminată de la Campionatul European încă din faza grupelor. Ultima înfrângere în faţa Albaniei suferită de România a avut loc la 2 mai 1948, la Bucureşti, scor 0-1.

Albania a terminat grupa pe poziţia a treia şi păstrează şanse de calificare în optimile Euro 2016, în funcţie de rezultatele care se vor înregistra în celelalte grupe. Cele mai bune patru din cele şase echipe clasate pe locul trei în faza grupelor se vor califica în faze eliminatorie a turneului.

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite