VIDEO Parkhour şi freerunning, alternativele sportului urban, inspiraţie în lansarea unui nou produs

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Mişcările sunt spectaculoase
Mişcările sunt spectaculoase

Două sporturi relativ noi câştigă teren în marile capitale ale lumii, dar şi în Bucureşti şi România, unde numărul practicanţilor a trecut de câteva mii.

Parkhour şi freerunning sunt două modalităţi de relaxare care-i lasă pe mulţi cu gura căscată. Se întâmplă adesea ca oamenii să nu înţeleagă ce se petrece în jurul lor şi să-i catalogheze pe săritori ca fiind nebuni. Practicanţii sunt acei tineri îmbrăcaţi cu haine lejere, care fac salturi ce par imposibile pentru un om care nu a mai făcut mişcare din copilărie, când se rostogolea, sărea peste garduri, de pe bănci sau alte obstacol. Scopul Parkour-ului este ca sportivul să-şi adapteze deplasarea la orice obstacol din calea sa prin găsirea celui mai rapid mod de a ajunge din punctul A în punctul B folosind mijloacele propriului corp.
Primul om care a notat despre o disciplină asemănătoare a fost ofiţerul naval francez Georges Hebert (1875-1957), care în călătoriile sale în Africa a scris despre "Metoda Naturală de Educaţie Fizică şi Morală". Acesta a fost uimit de calităţile fizice ale africanilor, care dădeau dovadă de abilităţi gimnice foarte bune, în ciuda faptului că nu aveau niciun instructor. Cel care a preluat şi a adaptat metoda naturală a fost un alt francez, David Belle (38 de ani). Acesta a părăsit şcoala la 15 ani şi s-a dedicat în totalitate dezvoltării artei sale, Le Parkour. Disciplina a fost popularizată în urma documentarelor "Jump London" (2003) şi "Jump Britain" (2005).

Freerunningul e spectacol
Care este  însă diferenţa dintre parkhour şi freerunning? „Parkourul este partea utilă. Practic, să ajungi din punctul A în punctul B cât mai rapid, cât mai eficient şi să foloseşti cât mai puţină energie posibilă. Reprezintă eficienţa în sine. Te antrenezi să înveţi să fii capabil, dacă o să fie vreodată nevoie, să ajuţi pe cineva. Freerunningul este mai mult partea de spectacol. S-a creat prin 2008. Nu era deloc util, reprezenta doar spectacolul. În plus, nu se puteau organiza concursuri de parkour. Nu este nimic util într-un concurs”, a explicat Justin Musina, co-fondatorul primei şcoli de acest gen din România.
În America s-a ajuns foarte departe cu acest sport. Există săli special amenajate care simulează mediul urban, atunci când condiţiile meteo nu sunt favorabile. Sportivii vin aici şi se simt ca acasă, ridicând acest sport la rang de artă. 

Inspiraţie pentru Head & Shoulders Instant Relief

La noi, lucrurile nu sunt atât de evaluate, dar numărul practicanţilor este în continuă creştere, trecând de câteva mii, iar trupele de acest gen au pătruns destul de bine în lumea evenimentelor de tot felul, de la spectacole până la lansări de produse, cum a fost cea a gamei Head & Shoulders Instant Relief, special creată pentru a oferi soluţii pe care le vezi şi le simţi imediat împotriva problemelor părului şi scalpului. Formula sa, inspirată de medicina sportivă, este completată de tehnologia On-Contact, ce oferă atât beneficii imediate cât şi de lungă durată împotriva disconfortului scalpului şi cauzei acestuia.

musina

Beneficiile imediate oferite de complexul Thermo-Cooling Activator’ odată activat la contactul cu apa se declanşază oferind scalpului o senzaţie de răcorire – datorită unicului complex de ingrediente format din mentol şi mosa (mentă) ce calmează scalpul şi oferă o reducere instantanee a iritaţiei.

În plus, tehnologia On-Contact oferă beneficii pe termen lung pentru un păr 100% fără mătreaţă, cu ajutorul ingredientului anti-mătreaţă - ZPT. La contactul cu scalpul, formula MicroZinc se activează şi acţionează asupra părului îngrăşat excesiv şi a altor cauze ce provoacă iritaţia. Acestă formulă asigură ca ingredientul anti-mătreaţă, ZPT, să ajungă în locurile cu probleme, eliminând cauza iritaţiei, având drept rezultat un scalp sănătos şi un păr superb. De asemenea, formula cu dublu efect păstrează ingredientul ZPT-ul pe întreaga durată a zilei, pentru a acţiona eficient de-a lungul timpului, pentru un păr şi un scalp viguros.

Dr. Jim Schwartz, directorul de cercetare Head & Shoulders, a explicat felul în care formula Instant Relief funcţionează: “Head & Shoulders Instant Relief conţine un complex Thermo-Cooling Activator care oferă scalpului rezultate imediate. Această formulă include şi tehnologia Zinc Booster – o combinaţie unică între ZPT şi zinc, ce se activează la contact şi eliberează puterea ingredientului anti-mătreaţă mai eficient, de trei ori mai rapid decât produsele competitoare, oferindu-ţi rezultate vizibile – păr 100% fără mătreaţă.”

Lider în studii asupra sănătăţii scalpului şi în dezvoltarea produselor pentru îngrijirea scalpului pentru mai bine de 50 de ani, Head & Shoulders a optimizat formula ingredientului anti-mătreaţă – ZPT -  timp de zeci de ani pentru a oferi soluţii eficiente asupra diverselor cauze ale mătreţii.

   "Sunt momente în viaţă în care ai nevoie să îţi recâştigi rapid încredere în tine. Indiferent dacă eşti un alergător, sărind de pe o clădire pe cealaltă, pregătindu-te pentru un interviu ce îţi va aduce un nou job sau doar repetând pentru ultima dată înaintea unui examen, nu îţi poţi permite să eziţi.Head & Shoulders ştie că doar o fracţiune de secundă de ezitare poate provoca o lipsă de încredere ce te va împiedica să fii cel mai bun. Chiar şi lucurile ce par nesemnificative, precum mătreaţa şi un scalp iritat, uscat, pot reprezenta o piedică împotriva încrederii de sine, riscând astfel să ratezi oportunităţi unice – acum însă acest lucru nu mai trebuie să fie o problemă!"

copilu
Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite