VIDEO Ce meci, ce goluri, ce gafe: Avem prima finalistă a Ligii Campionilor după o partidă senzaţională la Madrid

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Real Madrid - Bayern Munchen a fost finala din semifinale în viziunea multora, iar această „dublă“ s-a ridicat din plin la nivelul aşteptărilor.

Încurajată de faptul că, după 0-3 acasă cu Real Madrid, Juventus s-a dus pe „Santiago Bernabeu“ şi a condus cu 3-0 până în ultimele secunde, Bayern a abordat returul cu campioana Europei plină de încredere.

Iar nemţii au fost răsplătiţi repede pentru curajul lor, marcând la primul şut pe spaţiul porţii, prin Kimmich, încă din minutul 3. Mai erau 87 de minute de jucat şi Bayern mai avea nevoie de un gol pentru a prinde finala!

Doar că, spre deosebire de returul cu Juventus, Real n-a mai acceptat statutul de sac de box. Echipa lui Zidane a replicat în doar opt minute, centrarea perfectă a lui Marcelo fiind catapultată în poartă de Benzema (11).

Chiar şi la 1-1 însă, Bayern şi-a păstrat abordarea curajoasă, mai ales că nemţii, oricum, aveau nevoie de un al doilea gol, chiar şi la 1-0. A urmat un joc echilibrat în care, totuşi, Bayen a lăsat impresia mai bună, confirmată şi de cifrele de la pauză. Nemţii au tras de două ori mai multe şuturi decât Real (10-5) şi au dominat posesia (53%-47%).

S-a intrat însă cu 1-1 la pauză pentru că centralul turc, Cüneyt Çakιr, a luat o decizie scandaloasă în minutul 45+2, refuzându-le oaspeţilor un penalty evident, după ce balonul l-a lovit în mână pe Marcelo, aflat în propriul careu.

Ulreich, o gafă colosală

Din păcate pentru Bayern, toată munca depusă în prima parte a fost ruinată de o greşeală uriaşă a portarului Sven Ulreich. Titularul postului în acest sezon, în condiţiile în care Manuel Neuer a avut doar trei apariţii, Ulreich şi-a „îngropat“ echipa imediat după reluare.

Goalkeeper-ul de 29 de ani s-a blocat la o pasă înapoi, mingea i-a trecut pe sub mână, iar Benzema a reuşit „dubla“, marcând în poartă goală (46). Acest gol a debusolat Bayern şi a urmat o perioadă de 10-15 minute în care ocaziile au curs la poarta lui Ulreich, cea mai mare dintre ele fiind irosită de Cristiano Ronaldo, din nou, „mort“, la fel ca în meciul tur!

„Bombardament“ la poarta lui Navas

Real n-a reuşit să-şi facă KO adversara, atunci când a avut ocazia, şi a încheiat partida „tremurând“ pentru calificare. Fostul fotbalist al madrilenilor, James Rodriguez, a egalat (63), iar de aici până la final, nemţii au „bombardat“ poarta lui Navas.

Finalul a fost sufocant, cu Bayern atacând în valuri şi cu Real jucând la trecerea timpului. S-a terminat 2-2, rezultat care, după acel 2-1 pentru madrileni în prima manşă, trimite echipa lui Zidane în a treia finală consecutivă de Liga Campionilor.

26 mai e data la care se va juca finala Ligii Campionilor la Kiev.

VEZI GOLURILE MECIULUI REAL MADRID - BAYERN MUNCHEN

Liga Campionilor, semifinale, retur

Marţi

REAL MADRID - Bayern Munchen 2-2 (2-1 în tur)

Benzema 11, 46 / Kimmich 3, Rodriguez 63

Miercuri, ora 21.45

AS Roma - Liverpool (2-5 în tur)

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite