VIDEO Golul marcat de la cea mai mare distanţă din istoria fotbalului, înscris de un portar

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Goalkeeperul lui Stoke City, Asmir Begovici, a intrat de astăzi în „Cartea Recordurilor“, pentru golul înscris în secunda a 13-a a partidei cu Southampton, din sezonul trecut.

În noiembrie 2013, Begovici reuşea să marcheze un gol senzaţional, de la mare distanţă şi extrem de repede, într-un meci de campionat cu Southampton.  

Portarul de 27 de ani a degajat din propriul careu şi l-a surprins avansat pe omologul său din poarta lui Southampton, Artur Boruc, reuşind să înscrie. 

Era abia secunda a 13-a a meciului, reuşita lui Begovici fiind de altfel printre cele mai rapide din istoria campionatului englez. 

Cei de la „Guinness World Records“ au măsurat distanţa exactă de la care a şutat Begovici (91.9 m) şi l-au anunţat pe golakeeperul lui Stoke că a intrat în istorie. Reuşita slovenului din meciul cu Southampton este oficial „golul marcat de la cea mai mare distanţă“. 

„Sunt onorat de acest lucru, ca portar nu prea mă aşteptam să reuşeşc asta, mai ales tipul acesta de record“, a declarat goalkeeperul bosniac pentru site-ul lui Stoke. 

În afara lui Begovici, Peter Schmeichel, Brad Friedel, Paul Robinson şi Tim Howard sunt alţi portari care au marcat în campionatul englez. 

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite