VIDEO FOTO Lecţie de patriotism pentru publicul din România: cum au câştigat suporterii afgani respectul lumii

0
Publicat:
Ultima actualizare:
80.000 de afgani au umplut arena "Azadi". FOTOGRAFII:Farsnews
80.000 de afgani au umplut arena "Azadi". FOTOGRAFII:Farsnews

La Ploieşti, naţionala pregătită de Anghel Iordănescu a fost fluierată la capătul unei victorii la limită cu Insulele Feroe. Cu câteva ore înainte de partida de pe „Ilie Oană“, la mii de kilometri distanţă, fanii unei ţări distruse de război au arătat ce înseamnă să fii suporter în adevăratul sens al cuvântului.

România a învins Feroe cu 1-0 şi a mai făcut un pas spre Euro 2016, însă tricolorii au părăsit terenul în huiduielile publicului, iar la final jucătorii şi stafful tehnic s-au arătat deranjaţi de reacţia ostilă a suporterilor prezenţi pe „Ilie Oană“.

În aceeaşi zi în care Ploieştiul a găzduit partida România - Feroe, într-un alt colţ al planetei, Iranul a întâlnit Afghanistan, la Teheran, într-o partidă de calificare pentru Jocurile Olimpice de la Rio de Janeiro, în 2016. Meciul s-a disputat pe cel mai mare stadion al ţării, „Azadi“, arena unde, de-a lungul anilor, au intrat şi 120.000 de oameni la întâlnirile importante.

Duminică însă, aici s-a petrecut ceva ciudat. Doar 200 de iranieni au mers la stadion, care a fost aproape plin! Asta deoarece 80.000 de suporteri afgani, cei mai mulţi dintre ei refugiaţi în Iran, au fost prezenţi pe „Azadi“ pentru a-şi susţine naţionala olimpică.

În ciuda faptului că a beneficiat de o atmosferă fabuloasă, de parcă ar fi jucat acasă, Afghanistan a pierdut cu 0-6. Scorul n-a contat însă pentru suporterii prezenţi pe arenă, iar aceştia şi-au încurajat favoriţii până în ultima secundă, aplaudând frenetic orice tentativă de atac sau orice minge respinsă din propriul careu.

„Când am intrat pe teren, am simţit ca şi cum urma să jucam în deplasare. Fotbalul din Afghanistan are un potenţial uriaş cu astfel de suporteri şi să sper să progreseze pe viitor“, a spus, la final, Alireza Jahanbakhsh, căpitanul Iranului, care evoluează la NEC Nijmegen.

VEZI IMAGNI SUPERBE CU FANII AFGANI DE PE STADIONUL „AZADI“

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite