VIDEO Fostul campion olimpic la sărituri cu schiurile Simon Ammann, accidentare gravă după o aterizare greşită

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Simon Ammann după ce a căzut în urma unei aterizări greşite în ultima etapă a „Turneului ceor 4 trambuline”. FOTO: Getty Images
Simon Ammann după ce a căzut în urma unei aterizări greşite în ultima etapă a „Turneului ceor 4 trambuline”. FOTO: Getty Images

În ultima etapă a Turneului celor 4 Trambuline, fostul campion mondial la sărituri cu schiurile, elveţianul Simon Ammann, a căzut în cap, rănindu-se grav, fiind dus de urgenţă la spital unde e în continuare într-o stare destul de gravă.

UPDATE 17.00 Amann şi-a revenit aproape în totalitate, vorbeşte şi se mişcă normal. Va mai fi ţinut în spital sub observaţie câteva zile. 


UPDATE Presa din Austria scrie că elveţianul e „conştient şi poate să îşi mişte mîinile şi picioarele”. Sursa citată scrie că “e norocos că a scăpat atît de ieftin, avînd în vedere căzătura violentă pe care a suferit-o”, potrivit fanatik.ro.


Fost campion olimpic şi mondial, elveţianul Simon Ammann a avut o primă săritură bună la Obersdorf după ce reuşise o performanţă de 136 m. Însă, în urma celei de-a doua sărituri de la trambulina Paul-Ausserleitner-Schanze, după ce a aterizat, el s-a dezechlibrat şi a căzut în cap. 

În urma căzăturii acesta a mai alunecat, în stare de inconştienţă, câteva zeci de metri. Când au ajuns la el paramedicii aceştia au sesizat că întregul chip al lui Ammann era plin de sânge.

Simon Ammann cazatura cu schiurile FOTO Getty

A fost transportat imediat la un spital unde se află în comă, potrivit „Bild”.

În vârstă de 33 de ani, Simon Ammann e unul dintre cei mai valoroşi săritori cu schiurile aflaţi în activitate. El a cucerit de patru ori titlul olimpic (a luat câte două medalii de aur la ediţiile din 2002 şi 2010) şi a cucerit de două ori titlul de campion mondial (2007 şi 2010).

În Turneul celor 4 Trambuline nu s-a impus niciodată, dar a obţinut locul secund în 2009 şi în 2011.

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite