VIDEO FCSB - Dinamo 1-0: Derby spectaculos şi o victorie uriaşă pentru Dică. Penedo, salvatorul „câinilor“

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Constantin Budescu (S), de la
FCSB, luptă pentru balon cu Giorgios Katsikas, de la Dinamo Bucureşti. FOTO
Mediafax / Alexandra Pandrea
Constantin Budescu (S), de la FCSB, luptă pentru balon cu Giorgios Katsikas, de la Dinamo Bucureşti. FOTO Mediafax / Alexandra Pandrea

Vicecampioana a învins la limită, însă a dominat partida în repriza secundă şi, fără intervenţiile salvatoare ale goalkeeper-ului panamez, cu siguranţă, scorul ar fi fost mai mare în favoarea roş-albaştrilor.

Primul derby al sezonului a oferit unul dintre cele mai bune meciuri dintre cele două rivale din ultimii ani. Iar cei 27.325 de spectatori prezenţi pe „Arena Naţională“ au avut ce vedea.

Dinamo a început mai bine partida şi, chiar dacă n-a avut ocazii monumentale de gol, a lăsat impresia că e în controlul jocului. Asta până când FCSB a taxat chiar prima greşeală din defensiva roş-albilor. Man a bătut un corner, Momcilovici i-a luat faţa lui Steliano Filip şi a marcat pentru 1-0 (31). Reuşita vicecampioanei i-a descătuşat pe elevii lui Dică, iar Coman a fost aproape de 2-0 cu un şut care a trecut pe lângă transversală (37). 

Repriza s-a încheiat, totuşi, cu două faze în care FCSB a avut mare noroc. Mai întâi, Mahlangu a lovit bara cu un şut spectaculos (44), iar apoi Benzar a fost iertat de eliminare de centralul Istvan Kovacs, primind doar „galben“.

Partea secundă a început cu ocazia lui Nemec, dar Niţă a fost pe post (52). De aici încolo însă, FCSB a avut marile şanse de gol. Gnohere l-a nimerit pe Penedo, după ce s-a întors în careu cu Nedelcearu pe spate (59), Man a fost aproape de 2-0, după ce a pătruns în careu, după un ofsaid nesemnalizat (69), iar Budescu a irosit cea mai clară şansă de a oferi echipei sale un final liniştit de meci. Fosta vedetă a Astrei a irosit penalty-ul obţinut de Ovidiu Popescu în faţa lui Romera. Din nou, Penedo a arătat că e în mare forma, ghicind colţul la şutul lui Budescu.

S-a terminat 1-0, iar victoria l-a mai scăpat de presiune pe Dică, în timp ce Miriuţă a suferit primul eşec ca antrenor al „câinilor“.

Clasament (play-off): 1. CFR Cluj 26 de puncte, 2. FCSB 25p, 3. CS U Craiova 23p, 4. Astra 22p, 5. FC Botoşani 20p, 6. ACS Poli 18p

*CFR, Astra şi Botoşani au câte un meci mai puţin

VEZI REZUMATUL DERBY-ULUI

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite