VIDEO Echipa refugiaţilor participă în premieră la JO. Ceremonia de deschidere va dura patru ore şi va fi pe TVR 1

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Echipa Olimpică a Refugiaţilor, finanţată de CIO, va participa la Rio, fiind pentru prima dată când refugiaţii participă la JO sub steagul olimpic, ca parte a unei echipe comune alcătuită din 10 atleţi

În programul ceremoniei de deschidere a JO, care va avea loc pe stadionul Maracana, sâmbătă,  ora 02,00, în România, va fi prezentă cântăreaţa de samba Elza Soares, denumită şi Tina Turner din Brazilia şi noua senzaţie de la Rio de Janeiro, MC Soffia, de numai 11 ani. În programul ceremoniei de deschidere, care va fi urmărită de trei miliarde de oameni, conform estimărilor, mai figurează şi două fotomodele, Gisele Bundchen şi Lea T. Gisele este actriţă şi fotomodel de origine germană care trăieşte acum în Brazilia, iar Lea este născută la Belo Horizonte şi a făcut promovare pentru produsele Givenchy. Spectacolul va dura patru ore şi  avea o călătorie în etapele care au marcat istoria locală, colonizarea portugheză, evocarea sclaviei sau zborul pionierului aviaţiei Alberto Santos-Dumont. Încă nu se ştie ce persoană va încheia ştafeta torţei olimpice şi va aprinde flacăra pe Stadionul Olimpic Maracana, favorit pentru această onoare fiind Pele sau fostul tenisman Gustavo Kuerten. Preşedintele interimar al Braziliei, Michel Temer, va fi cel care va declara deschise Jocurile Olimpice de la Rio, a 31-a ediţie a Jocurilor de vară.

Vineri noapte, începând cu ora 1.15, românii intră în atmosfera Jocurile Olimpice Rio 2016, urmărind în direct şi în exclusivitate la TVR 1 şi TVR HD ceremonia de deschidere a evenimentului. Timp de aproape patru ore, spectacolul de pe celebrul stadion Maracana va combina elementele formale caracteristice unei astfel de ceremonii – incluzând discursurile de deschidere, parada drapelurilor şi a sportivilor participanţi – cu manifestări artistice menite să dezvăluie cultura ţării gazdă. 

Sport



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite