VIDEO Mata şi Torres au realizat o premieră fabuloasă. Deţin, simultan, titlurile de campion mondial şi european şi Liga Campionilor şi Liga Europei

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Mata (stânga) - Torres
Mata (stânga) - Torres

Finala Ligii Europa a trimis Chelsea în istoria sportului rege, formaţia londoneză fiind prima care cucereşte Liga Campionilor şi Liga Europa în două sezoane succesive. Totuşi, o altă performanţă pare şi mai impresionată, ea fiind bifată de doi jucători spanioli ai englezilor.

Chelsea a cucerit Liga Europa având trei spanioli în primul „11“ cu care a abordat finala cu Benfica: Azpilicueta, Mata şi Torres. Ei au rămas pe teren pe toată durata celor 90 de minute, însă pentru ultimii doi, succesul obţinut pe „Amsterdam ArenA“ a fost un pic mai special decât pentru colegii lor.

Mata şi Torres se pot lăuda că deţin, în acest moment, o serie de trofee la care alţi jucători visează o carieră întreagă. Astfel, cei doi internaţionali spanioli sunt:

*Campioni Mondiali, cucerind ultima ediţie a CM, în 2010.

*Campioni Europeni, terminând pe primul loc la ultima ediţie, în 2012.

*Deţinători ai Ligii Campionilor, competiţie pe care au câştigat-o, tot cu Chelsea, în sezonul trecut.

*Deţinători ai Ligii Europa, trofeu pe care au pus mâna, miercuri seară

Juan Mata are 25 de ani şi, de-a lungul carierei, a evoluat pentru Real Madrid B, Valencia şi Chelsea. Pentru Spania a adunat 23 de selecţii şi 6 goluri.

Fernando Torres are 29 de ani şi, până să ajungă la Chelsea, în 2011, a trecut pe la Atletico Madrid şi Liverpool. Pentru echipa naţională a bifat 101 selecţii şi 31 de goluri.

VEZI O SELECŢIE DE FAZE SUPERBE CU MATA

VEZI CELE MAI TARI FAZE CU TORRES LA CHELSEA

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite