VIDEO Cele mai frumoase 10 goluri ale lui Messi în 2014: cu ce bilanţ a încheiat argentinianul anul

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Specialiştii tind să concluzioneze că starul de 27 de ani a avut un an sub aşteptări. Totuşi, cifrele jucătorului şi o selecţie impresionantă a reuşitelor sale arată că, de fapt, el a obişnuit lumea cu nişte standarde foarte înalte.

O comparaţie Messi - Ronaldo în 2014 nu va fi în favoarea primului, având în vedere că rivalul său portughez a avut cel mai bun an din carieră. CR7 a încheiat 2014 cu 69 de goluri în 64 de partide oficiale pe care le-a bifat pentru Real Madrid şi pentru naţionala Portugaliei. Prin comparaţie, Messi a avut „doar“ 56 de goluri în 62 de jocuri oficiale pentru club şi pentru prima reprezentativă.   

Iar la capitolul de trofee obţinute, lusitanul l-a făcut KO pe Messi cu scorul de 4-0: Liga Campionilor, Mondialul Cluburilor, Supercupa Europei şi Cupa Spaniei. 

Chiar şi aşa însă, faptul că Messi a dat 56 de goluri într-un an e o performanţă la care cei mai mulţi jucători de top nici nu pot visa. În plus, în anul care s-a încheiat, argentinianul de 27 de ani a jucat şi o finală de Cupă Mondială cu naţionala ţării sale, ceea ce, iarăşi, e o performanţă notabilă. 

Un top 10 al celor mai frumoase goluri marcate de Lionel Messi arată că acesta rămâne un fotbalist colosal, chiar şi atunci când are un an mai slab, după standardele stabilite de el:

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite