VIDEO Atletico Madrid, la două victorii de un titlu istoric. S-a impus în cel mai greu meci, teoretic, din acest final de campionat, 1-0 cu Valencia

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Jucătorii lui Atletico se felicită după golul lui Garcia, primul din stânga. FOTO: Reuters
Jucătorii lui Atletico se felicită după golul lui Garcia, primul din stânga. FOTO: Reuters

Atletico Madrid îşi continuă parcursul fabulos din acest sezon, în care e în tot mai aproape de titlu în Spania şi are şanse la calificarea în finala Ligii Campionilor. A învins astăzi la Valencia, scor 1-0, cea mai grea deplasare pe care madrilenii o aveau programată în acest final de campionat.

Singurul gol al partidei de pe „Mestalla“ a fost reuşit de Raul Garcia, în finalul primei reprize (43), când mijlocaşul lui Atletico a reluat cu capul, pe spate, din interiorul careului, profitând de eroarea goalkeeperului Valenciei, Guaita. 

Vezi aici golul lui Garcia

Echipa lui Diego Simeone a acumulat 88 de puncte după 35 de etape, şase peste Real Madrid (cu o restanţă) şi şapte peste Barcelona, care joacă în această seară, cu Villarreal.

Atletico are şanse mari să câştige primul titlu după 18 ani. Are nevoie de şase puncte (două victorii), în ultimele trei meciuri. 

Ar acumula astfel 94 de puncte, şi deşi ar putea fi egalată de Real (dacă rivala locală îşi câştigă cele patru meciuri), Atletico ar deveni campioană. 

Primul criteriu de departajare în Spania, în caz de egalitate de puncte, e reprezentat de meciurile directe, unde „roş-albii“ au obţinut o victorie şi un egal. 

Atletico se pregăteşte să joace miercuri şi returul semifinalelor Ligii Campionilor, în deplasare, cu Chelsea (0-0 în tur). 

9 titluri are Atletico Madrid în palmares, ultimul câştigat în 1996

Levante (d), Malaga (a) şi FC Barcelona (d) sunt adversarele lui Atletico în ultimele trei etape. Dacă echipa lui Simeone le câştigă pe primele două, meciul cu Barcelona nu mai contează, Atletico fiind deja campioană.

Vezi şi 

VIDEO Atletico Madrid - Chelsea 0-0: a ieşit cum a vrut Mourinho

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite