VIDEO 47 de ani de la singura victorie românească împotriva lui Liverpool. Petrolul Ploieşti a scris istorie în 1966

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Pe 12 octombrie 1966, FC Petrolul Ploieşti bifa o performanţă greu de imaginat pentru fotbalul românes al acelor vremuri, învingând-o, într-un meci oficial, pe FC Liverpool, nimeni alta decât campioana campioanei mondiale

Meciul se juca la Ploieşti, iar petroliştii se impuneau cu 3-1, obţinând „un rezultat de mare ecou, căci nu e la indemâna oricui să remonteze doua goluri in faţa multiplei campioane a Angliei. Golurile ploieştenilor erau înscrise de Moldoveanu, Boc şi Dridea I, pentru Liverpool punctând Hunt.
Întâlnirea a contat pentru Cupa Campionilor Europeni. La Liverpool, “cormoranii” se impuseseră, în primul meci, cu 2-0, dar Petrolul a remontat handicapul pe teren propriu. Până la urmă, calificarea s-a decis abia după disputarea unui al treilea joc, de baraj, programat pe “Heysel” din Bruxelles, acolo unde britanicii au câştigat cu 2-0.
Victoria din 12 octombrie 1966 a fost singura a unei echipe româneşti obţinută în faţa lui FC Liverpool. Iată, însă, şi numele eroilor din acel meci: M. IONESCU – PAHONTU, BOC, FLOREA, MOCANU – DINCUTA, DRAGOMIR – MOLDOVEANU, DRIDEA I, BADEA, DRIDEA II.

Ziua de 12 octombrie este una specială şi pentru antrenorul ce i-a condus pe petrolişti în victoria istorică cu Liverpool. Profesorul Constantin Cernăianu împlineşte, astăzi, 80 de ani.

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite