Victor Hănescu nu va juca pentru România în Cupa Davis. Lotul tricolor pentru disputa cu Danemarca

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Hănescu nu se regăseşte în lotul României pentru meciul de Cupă Davis cu Danemarca
Hănescu nu se regăseşte în lotul României pentru meciul de Cupă Davis cu Danemarca

UPDATE Între 1 şi 3 februarie, la Cluj, va avea loc primul tur al Grupei I din Zona Euro-Africană a Cupei Davis. Din lotul României pentru disputa cu Danemarca nu face parte şi Victor Hănescu, care a refuzat convocarea din motive financiare.

Căpitanul nejucător al României a făcut lumină în cazul refuzului lui Victor Hănescu de a juca în Cupa Davis pentru România.

"S-au purtat negocieri financiare cu Victor Hănescu, dar nu am ajuns la o înţelegere. El şi-a exprimat disponibilitatea anul trecut să discutăm, am făcut eforturi, mi l-am dorit alături de noi şi chiar am încercat să oferim condiţii foarte bune, dar nu am reuşit. Victor a fost convocat oricum, la fel ca toţi jucătorii, dar nu a mai răspuns. Am aşteptat până astăzi, când am transmis lista oficială cu componenţa echipei", a spus Porumb pentru Mediafax.

Horia Tecău, cel mai bine clasat tenisman român al momentului, va juca în meciul de dublu dintre România şi Danemarca, ce se va desfăşura la finalul săptămânii viitoare la Cluj în Cupa Davis.

Pe lângă Tecău, din lotul României mai fac parte Adrian Ungur (locul 99 ATP), Marius Copil (locul 159 ATP şi Florin Mergea (care va juca la dublu cu Horia Tecău). În echipa lărgită se regăsesc şi Victor Crivoi şi juniorul Patrick Ciorcilă.

Surprinzător sau nu, Victor Hănescu nu se regăseşte printre cei chemaţi la lot pentru meciul cu Danemarca. Deşi în trecut tenismenul preciza că este tentat să revină în echipa de Cupă Davis a României, până la urmă nu s-a regăsit pe lista căptianului nejucător Ciprian Porumb.

Hănescu a decis să nu mai joace pentru România în Cupa Davis după scandalul provocat de preşedintele Federaţiei Române de Tenis, Ruxandra Dragomir, care a decis să-l înlocuiască pe Andrei Pavel din postul de căpitan nejucător al tricolorilor. Tecău a fost iniţial solidar cu Hănescu, dar între timp a revenit la sentimente mai bune şi vine la lor ori de câte ori este convocat.

Disputa dintre România şi Danemarca va avea loc la Cluj, în Sala Sporturilor “Horia Demian”, între 1 şi 3. Confruntarea va conta pentru primul tur al Grupei I Euro-Africane din Cupa Davis.

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite