De ce vor tot mai mulți români să revină acasă, după mulți ani de Germania. „Aici nici nu am unde să cheltuiesc banii”

0
Publicat:

O conațională care locuiește în Germania a transmis un mesaj devenit viral pe Tik Tok pentru românii care muncesc în străinătate. Românca îi sfătuiește să ia spontan hotărârea de a reveni în România, dacă în țară se simt cel mai bine, pentru că altfel se vor amăgi singuri la nesfârșit.

Nicoleta Gherasimoae FOTO captură video Tik Tok
Nicoleta Gherasimoae FOTO captură video Tik Tok

Nicoleta Gherasimoae, o româncă stabilită de 20 de ani în Germania, crede că românii se păcălesc de multe ori singuri, spunându-și că la un moment dat că vor reveni în țară, dar folosesc orice prilej pentru a amâna decizia.

„Am ajuns la concluzia că dacă nu pleci din Germania spontan, așa de azi pe mâine, să spui stop, nu o să pleci niciodată. Sau o să pleci, dar foarte greu sau foarte târziu. Nu așa se face. Ți-a venit gândul? Ți-a ajuns cuțitul la os. Pune mâna și pleacă. Fă-ți bagajele, dă-mi demisia, stai cele trei luni sau cât trebuie să stai la muncă și apoi pleacă acasă la tine, acolo unde te trage sufletul, inima, acolo unde crezi că ești aproape de Dumnezeu. Nu mai sta! Pentru că așa se ivește una și cealaltă: ba e jobul, ba mai trebuie să stai puțin, ba că n-a împlinit copilul 18 ani. Ajungi să te îmbolnăvești psihic. Ia o hotărâre, nu o regreta niciodată. Înarmează-te cu putere și răbdare și pleacă. Pleacă acolo unde dorește sufletul său. Du-te în țărișoara ta, acolo unde ți-e drag să trăiești, acolo unde ți-e gândul de fiecare dată, de acolo de unde nu vrei să mai pleci”, este invitația româncei către conaționalii noștri care trăiesc în străinătate.

„Întotdeauna se ivește ceva”

Nicoleta spune că nu prea ai unde să cheltui banii în Germania, chiar dacă reușești la un moment dat să pui ceva deoparte. Românca este decisă să revină în România.

„Dacă nu iei o hotărâre spontană, din țara asta nu mai pleci niciodată. Întotdeauna se ivește ceva. Așa trec anii, așa trec zilele, așa trece tinerețea. Acesta e adevărul. Iar eu asta cred că o să fac. O să iau o hotărâre spontană și cu asta basta. Pentru că sunt sigură că o să reușesc, dar să trăiesc viața în rutina asta: muncă, acasă, oboseală, weekend și apoi iar muncă și tot așa, nu mai vreau. Nu mai vreau pentru toți banii din lume. Și 200 de euro dacă-ți rămân în Germania, nu te poți bucura de ei. Unde te duci să-i cheltuiești? Știți ceva? Mie mi s-a luat. Așa cum e România, eu acolo vreau să merg, acolo vreau să trăiesc. Vreau să-mi întâlnesc familia, vreau să mă conectez iar cu Dumnezeu”, își încheie povestea românca.

„În România va fi vai de mine”

Reacțiile la postarea Nicoletei de pe Tik Tok nu au întârziat să apară. Unii conaționali spun că nu s-ar întoarce în țară pentru un salariu de mizerie, în timp ce alții s-au întors deja și le este bine, iar unii urmează să revină în România.

„Am stat 25 de ani, mai stau 25 ... În România va fi vai de mine... lucrez pe 3.000 de lei.”, a scris un român.

„Spontan am plecat. Nici finalul școlii nu l-am așteptat. În martie am închis tot. Avem două luni de când suntem super! Fără regret, acasă toți patru!”, este răspunsul unei conaționale.

„Scumpă doamnă, ați vorbit exact după sufletul meu. Am 8 ani în Germania. M-a distrus psihic”, este mesajul altei românce.

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite