Veste sfâşietoare pentru petrolişti. Ce se va întâmpla cu echipa până în 2017

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Fanii petrolului sunt distruşi
Fanii petrolului sunt distruşi

Problemele financiare pe care le are Petrolul, echipă aflată în insolvenţă, par fără sfârşit, iar situaţia este mult mai dramatică decât se credea.

Directorul executiv al clubului Andi Crângu a dezvăluit ieri că negocierile pentru preluarea echipei de către un investitor serios, de la patron Dan Capră, aflat în arest, vor dura cel puţin 5-6 luni.”Negocierile si toate demersurile dintre clubul Petrolul şi cei interesaţi să cumpere clubul nu se vor putea încheia până la 31 mai. Din punctul meu de vedere, negocierile vor mai dura încă 5-6 luni din momentul actual, până ăn septembrie -octombrie”, a dezvăluit Andi Crângu la evmisiunea "Pas la ofsaid" realizată de jurnalistul Cristi Anghelescu la postul Wyl TV. Întârzierea acestor negocieri înseamnă că Petrolul nu va putea juca în cupele europene nici în sezonul 2016-2017, deoarece se depăşeşte termenul la care ar fi trebuit să iasă din insolvenţă.

Crângu a mai afirmat că Petrolul plăteşte cea mai mare chirie pe meci, 13.000 de euro, plus TVA, la un stadion de 15.000 de locuri, în condiţiile în care Cluj Arena are capacitate dublă, iar chiria e doar 7.000 de euro/ meci: ”Mai mult, în perioada aceasta, cei de la taxe şi impozite locale ne-au transmis că trebuie să plătim 400.000 de euro pe an, taxa ce reprezintă impozitul pe clădiri, deşi clubul nu foloseşte decât tribuna 1 şi tribuna zero! Deci 400.000 de euro, la care se adaugă cei 300 000 de euro chirie/ pe an. În total 700.000 de euro”.

În conditiile date, Andi Crangu le-ar fi propus investitorilor, se pare că arabi, să ia în calcul posibilitatea ”să bage 25 de milioane de euro, să cumpere 5 hectare de teren şi să construiască acolo un nou stadion de 25 000 de locuri, mai modern decât cel actual, cu parcări şi toate doatările UEFA, plus o academie pentru copii şi juniori”.

Conform lui Crângu, datoriile totale ale Petrolului, club aflat în insolvenţă, au crescut până spre 7 milioane de euro.

În caz că negocoierile vor pica, se va merge mai departe cu planul de reorganizare pe trei ani şi pe un buget de austeritate. ”Avem deja în vizor eventuale transferuri pentru stagiunea următoare, atât jucători din ţară, cât şi din străinatate. Eu, un impresar şi Mircea Rednic ne ocupăm de strategie”, a spus Crângu, citat de sportnews.ro.

Geraldo şi Teixeira, scoşi oricum din lot, sunt deja istorie pentru Petrolul. Se încearcă determinarea portarului Pecanha să rămână, însă acesta nu acceptă un contract anual sub 100.000 de euro!

Sport



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite