Ungurii iau atitudine în scandalul Colţescu! Ce a putut scrie despre român un editorialist de la „Magyar Nemzet“

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Coltescu

Incidentele provocate pe stadionul Parc des Princes de arbitrul Sebastian Colţescu continuă să fie comentate în presa de pe tot mapamondul.

Nu doar marile publicaţii ale lumii au acordat spaţii largi scandalului provocat de brigada de arbitri din România, care a dus la amânarea cu o zi a meciului PSG - Istanbul BB, ci şi titlurile cu mai mică audienţă au întors pe toate părţile evenimentul. 

Jurnalistul Pataki Tamás de la Magyar Nemzet a publicat, joi, un editorial în legătură cu scandalul provocat de expresia "ăla negru". Materialul intitulat „Je suis român" ia apărarea arbitrului oltean şi acuză corectitudinea politică dusă la extrem, „Negru. În română, asta înseamnă negru. Nici mai mult, nici mai puţin. Când Sebastian Colţescu a rostit acel cuvânt nu a crezut că se va sfârşi cariera lui”, îşi începe editorialul ziaristul maghiar, citat de digi24.ro. 

Pataki Tamás explică faptul că expresia folosită de român nu are conotaţii rasiste şi că a fost utilizată  doar pentru a-l indica pe membrul din staful formaţiei din Turcia. Editorialistul consideră că dacă adjectivul negru din expresia „Black Lives Matter” este universal acceptat, atunci şi „negru” din limba română poate fi folosit fără probleme.

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite