Un fost fotbalist din Hexagon: „Francezii sunt laşi, aroganţi, mincinoşi şi ipocriţi. Mai bine eram invadaţi de Germania“

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Stereotipurile se regăsesc şi în fotbal, iar cel mai recent exemplu de acest gen a fost oferit de fostul fotbalist Emmanuel Petit (44 de ani), de origine franceză, care nu ezită să-şi critice conaţionalii.

Emmanuel Petit, altădată coechipier cu Thierry Henry (37 de ani), este de părere că acesta din urmă are o imagine negativă în ţara sa de provenienţă, lucru pe care-l consideră nemeritat: 

„Oamenii nu-l iubesc pe Thierry Henry. În Anglia are o statuie. Asta spune multe. Acolo este adulat, asta deranjează? Atunci priviţi în altă parte. Mă oboseşte situaţia asta. Ce i se poate reproşa lui Thierry Henry? Henţul contra Irlandei? A ajutat la calificarea la Cupa Mondială. Africa de Sud? El nu a făcut nimic. Franţa este ipocrită şi laşă. Uneori imi spun că dacă am fi fost invadaţi de Germania, am fi fost mai bine conduşi astăzi“.

O parte din vina imaginii pe care o are Thierry Henry este atribuită presei, în opinia lui Emmanuel Petit: „El a fost consultant pentru BBC la Cupa Mondială, astfel că englezii îl apreciază la justa lui valoare. El a fost mereu o persoană cinstită. În Franţa nu a avut niciun conflict cu presa şi atunci? Nu este detestat, dar nu este iubit. Poate pentru că nu zâmbea când marca pentru Franţa. Iată, asta urăsc în ţara asta. Nu prea îmi plac francezii, nu am văzut niciodată un popor atât de arogant, plin de sine, mincinos şi ipocrit“, a declarat fostul mijlocaş pentru sports.fr.

Thierry Henry a cucerit, în tricoul Franţei, Campionatul Mondial (1998) şi Campionatul European (200), evoluând pentru prima reprezentativă în 123 de meciuri şi având 51 de goluri, ceea ce i-a adus recunoaşterea de cel mai bun marcator din istoria echipei. Pe de altă parte, Emmanuel Petit i-a fost alături la cucerirea celor două cupe, având la activ 63 de meciuri şi şase goluri.

Alege mascota pentru EURO 2016! Unde poţi vota

Marion Bartoli, despre motivele renunţării la tenis. Franţuzoaica s-a retras după înfrângerea cu Simona Halep

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite