Trei reîntâlniri emoţionante în optimile Ligii Campionilor

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Tragerea la sorţi de astăzi de la Nyon a pus faţă în faţă primele 16 echipe din acest moment ale "Bătrânului Continent". Alegerile lui Luis Figo au dus la o serie de dueluri tari, unul jucat şi anul trecut, dar şi la viitoare revederi emoţionante.

Manchester City-FC Barcelona 

Este un cap de afiş din manşa optimilor din acest sezon. "Cetăţenii" au reuşit să treacă în premieră de faza grupelor, la primul sezon cu chilianul Pellegrini la timonă, un tehnician obişnuit din Spania cu duelurile cu Barcelona. "Inginerul" le-a antrenat între 2004 şi 2013 pe Villarreal, Real Madrid (2009-2010) şi Malaga. 

Mai interesantă va fi revenirea lui Yaya Toure pe "Camp Nou". Vor fi primele meciuri ale mijlocaşului din Coasta de Fildes împotriva echipei la care a evoluat între 2007 şi 2010 şi alături de care a câştigat o Ligă a Campionilor (2008-2009) şi două titluri (2008-2009 şi 2009-2010)

Din staff-ul lui Manchester City fac parte Txiki Begiristain, director de fotbal şi Ferran Soriano, preşedinte executiv, care au activat în staff-ul Barcelonei. 

În plus, în lotul lui City se găsesc patru spanioli (Alvaro Negredo, Javi Garcia, Jesus Navas şi David Silva), plus argentinianul Sergio Aguero, prieten bun şi coechipier la naţională cu Leo Messi. 

Este prima întâlnire directă într-un meci oficial între City şi Barcelona. Cea mai recentă dispută a avut loc în 2009, la trofeul "Juan Gamper", pe Camp Nou", meciul amical tradiţional cu care Barcelona îşi deschide sezonul, când City a câştigat cu 1-0. 

Arsenal - Bayern Munchen 

Ads not by this site

O altă înfruntare de top din optimi. Cele două echipe s-au întâlnit şi în sezonul trecut, exact în aceeaşi fază şi cu aceeaşi ordine a meciurilor. Iar Bayern, ulterior câştigătoare a trofeului, a avut emoţii. După ce-au câştigat clar la Londra, scor 3-1, în tur, bavarezii au pierdut cu 2-0 la Munchen şi au obţinut calificarea doar datorită faptului că au marcat mai multe goluri în deplasare. În vară, Arsenal a dat o lovitură serioasă pe piaţa transferurilor, după ce l-a adus pe neamţul Ozil, de la Real, pentru 50 de milioane de euro. "Tunarii" sunt pe primul loc în Anglia, dar tocmai au fost spulberaţi de City cu 3-6. 

Ads not by this site

Ads not by this site

Ads not by this site

Ads not by this site

Ads not by this site

Ads not by this site

Ads not by this site

Din lotul lui Arsene Wenger mai fac parte alţi doi internaţional german, fundaşul Per Mertesacker şi atacantul Lukas Podolski. De altfel, atacantul a evoluat pentru Bayern între 2006 şi 2009 şi a marcat 26 de goluri în 106 meciuri. În 2009 s-a întors la FC Koln, echipa cu care a debutat în fotbalul mare în 2003, şi de la care a ajuns apoi la Arsenal, în vara lui 2012. A plecat de la Bayern după ce şi-a pierdut locul de titular, antrenorul de atunci, Jurgen Klinsmann preferând în avanposturi duo-ul Luca Toni - Miroslav Klose. 

Bayen defilează în acest sezon şi în campionat şi în Liga Campionilor, unde a legat 10 victorii consecutive, dar a pierdut în ultimul meci din grupe, acasă, cu City (2-3). 

Galatasaray - Chelsea 

O optime care prilejuieşte o altă revedere emoţionantă, între Didier Drogba şi Jose Mourinho, şi, mai ales, atacantul ivorian şi echipa unde a strălucit timp de opt ani (2004-2012). De altfel, înainte de tragerea la sorţi, Jose Mourinho miza pe o reîntâlnire cu Drogba, jucătorul pe care el l-a transferat la gruparea londoneză.

Drogba a avut un aport decisiv la câştigarea primei (şi singurei până acum) Ligi a Campionilor din istoria "albaştrilor" (în sezonul 2011-2012), prin prestaţia sa din finala cu Bayern Munchen (gol egalizator în minutul 88, plus transformarea penalty-ului decisiv, la loviturile de departajare). 

În octombrie 2012, fanii lui Chelsea i-au întors serviciul şi l-au desemnat, într-un sondaj, drept cel mai mare jucător din istoria echipei. 157 de goluri a marcat Drogba, în 341 de meciuri în tricoul lui Chelsea. 

Alte revederi cu foste echipe în optimile Ligii Campionilor

Olympiakos - Manchester United 

Din lotul grecilor face parte şi englezul Roy Carroll. Portarul de 36 de ani a evoluat la Manchester United între 2004 şi 2010, dar n-a apărat prea des poarta "diavolilor" (49 de meciuri, în campionat). 

Schalke - Real Madrid 

Ads not by this site

Ads not by this site

Atacantul olandez Jan-Klas Huntelaar, acum la Schalke, a evoluat o jumătate de sezon la Real Madrid. Huntelaar a îmbrăcat tricoul "albilor" între ianuarie şi iunie 2009, timp în care a marcat opt goluri în 20 de meciuri (13 meciuri ca titular şi şapte în care a început pe bancă). 

În vara lui 2009 s-a transferat la Milan, de unde a ajuns la Schalke, un an mai târziu. Între 2007 şi 2010, ungurul Adam Szalai, acum la Schalke, a evoluat la Real Madrid Castilla, echipa de rezerve a "galacticilor", atunci în liga a treia spaniolă.

Vezi aici tabloul complet al optimilor Ligii Campionilor 

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite