Trei locuri alocate „la masa verde” pentru Jocurile Olimpice de la Rio de Janeiro. Ce aşteptări sunt pentru Cătălina Ponor

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Cătălina Ponor

Trei gimnaşti au primit invitaţii la Jocurile Olimpice de la Rio prin Comisia Tripartită a competiţiei, la disciplina artistică, respectiv la gimnastică ritmică.

Federaţia Internaţională de Gimnastică a anunţat listele cu sportivii care au primit invitaţii prin Comisia Tripartită. Astfel, la gimnastică artistică feminină a fost invitată Isabella Amado (Panama), la gimnastică artistică masculină - Kevin Crovetto (Monaco), iar la gimnastică ritmică – Elyane Boal (Insulele Capului Verde). 

Comisia Tripartită este un organism care activează în colaborare cu Comitetul Olimpic Internaţional şi cu Comisia Comitetelor Olimpice Naţionale, iar la fiecare ediţie a JO oferă locuri, prin invitaţie, delegaţiilor naţionale care au puţini reprezentanţi calificaţi. Pentru Jocurile Olimpice din 2016 au fost disponibile 110 locuri în 16 discipline sportive individuale, între care şi gimnastica. Astfel, pentru gimnastica artistică au fost alocate două locuri, câte unul la feminin şi masculin, precum şi un loc la gimnastică ritmică, în timp ce la trampolină nu s-a acordat de această dată, a relatat news.ro. Deocamdată, România ar urma să fie reprezentată la Rio de Marian Drăgulescu, la sărituri, calificat direct în urma medaliei de argint la Mondialele din 2015, precum şi de încă un gimnast şi o gimnastă, care vor fi nominalizaţi de Federaţia Română de Gimnastică, ca urmare a clasării echipelor tricolorele pe locurile 5, respectiv 7, la turneul preolimpic din această lună. 

Forul român face demersuri în acest moment pentru ca România să primească o invitaţie de care să beneficieze Cătălina Ponor, datorită palmaresului ei extraordinar, dar şansele sunt minime.  ''Există un regulament de acordare a wild-card-urilor, inclusiv cel destinat Comisiei Tripartite. Gimnastica românească nu este în niciuna din situaţiile prevăzute în aceste criterii de acordare a wild-card-urilor'', a declarat Adrian Stoica, preşedintele Federaţiei Române de Gimnastică. El a oferit şi un exemplu, al slovenului Aljaz Pegan, campion mondial în 2005 şi vicecampion mondial la bară fixă în 2006 şi 2007, care a solicitat dar i s-a refuzat un wild-card pentru JO 2008 de către FIG.

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite