Transfer istoric: Real Madrid îl ia pe Mbappe! Francezul devine cel mai scump fotbalist al spaniolilor

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Mbappe

Ziua „bombelor“ în fotbalul european: după Cristiano Ronaldo la Manchester United, a venit ştirea trecerii iminente a starului de la PSG în La Liga.

Pe finalul unei veri, în care rivala Barcelona şi-a pierdut jucătorul emblematic, vorbim despre Lionel Messi, Real Madrid dă o lovitură colosală pe piaţa transferurilor: Kylian Mbappe (22 de ani).

Speriat de perspectiva pierderii internaţionalului francez, gratis, formaţia pariziană a negociat „la sânge“ cu Mbappe, în ultimele zile. Potrivit ISNA, vicecampioana din Ligue 1 a înaintat două propuneri extrem de tentate, în discuţiile cu reprezentanţii jucătorului:

*Contract de cinci ani, cu un salariu stagional de 25 de milioane de euro.

Mbappe a spus „nu“, motivând că durata înţelegerii e prea mare! Ca să-i facă pe plac, PSG a propus apoi acelaşi salariu de 25 de milioane de euro, însă printr-un contract de patru ani. Din nou însă, Mbappe a refuzat. El s-a arătat însă dispus să joace pe „Parc des Princes“ până la finalul contractului actual, scadent la 30 iunie 2022. 

Cum oferta jucătorului ar fi însemnat ca PSG să nu încaseze niciun ban în schimbul plecării lui Mbappe, şefii clubului au reluat negocierile cu Real Madrid. Care, într-o primă fază, a oferit 160 de milioane de euro pentru internaţionalul francez. Această propunere fusese însă respinsă, într-un moment în care parizienii aveau speranţe să-l convingă pe Mbappe să semneze prelungirea contractului. Ceea ce nu s-a întâmplat!

Drept urmare, Real a revenit cu o nouă ofertă, de această dată, de 180 de milioane de euro. Potrivit presei internaţionale, părţile au ajuns la un acord pentru această sumă, iar transferul se va oficializa, în următoarele ore. Astfel, Kylian Mbappe va deveni cel mai scump fotbalist din istoria „galacticilor“.

Mbappe va semna cu Real până în 2027 şi va încasa un salariu stagional de 27 de milioane de euro.

CITEŞTE ŞI:

Ronaldo pune Anglia pe jar: United îl îa înapoi pe Cristiano. Reacţia lui Guardiola

  145 de milioane de euro a plătit PSG pentru transferul lui Kylian Mbappe de la Monaco, în iulie 2018.   133 de goluri şi 63 de pase de gol a adunat Mbappe la PSG în 174 de meciuri oficiale.  

Topul celor mai mari achizţii făcute de Real Madrid

1. Eden Hazard (Chelsea) - 115 milioane de euro

2. Gareth Bale (Tottenham) - 101 milioane de euro

3. Cristiano Ronaldo (Man. United) - 94 de milioane de euro

4. Zinedine Zidane (Juventus) - 77,5 milioane de euro

5. James Rodriguez (Monaco) - 75 de milioane de euro

Sursă: transfermarkt.com

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite