„Trambulina“ Halep: cum a devenit Simona cea mai bună „prietenă“ a unor jucătoare care nu sunt nici în Top 50

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Simona Halep
Simona Halep

Dacă turneele americane au confirmat revenirea lui Halep la forma ei excelentă de la începutul anului, în schimb, Asia pare că marchează o nouă cădere pentru constănţeanca de 24 de ani.

Simona a jucat două finale la Toronto şi la Cincinnati, plus o semifinală la US Open, dar a dezamăgit, mai întâi, la Guangzhou şi acum la Wuhan. 

La prima competiţie, a făcut, probabil, cel mai prost meci al anului, cedând în minimum de seturi, în sferturi, cu Denisa Allertova (Cehia, 74 WTA). Dacă atunci, constănţeanca a lăsat senzaţia că nici nu prea s-a străduit să-şi revină, în schimb, miercuri, ea s-a luptat din greu, însă a dat de o adversară care, pur şi simplu, a refuzat să piardă.

Şase game-uri pierdute la rând

Johanna Konta (Marea Britanie, 66 WTA) nu e vreo speritoare. S-a născut la Sydney din părinţi maghiari şi, până în 2012, când a obţinut cetăţenia britanică, a reprezentat Australia. Acum e cel mai bine clasată jucătoare britanică, dar, chiar şi aşa,  n-a depăşit locul 58 în ierarhia mondială. 

Ce-i drept, Konta a făcut un US Open decent în care a venit din calificări, a învins adversare precum Muguruza şi Petkovici, înainte de a pierde, în turul IV, cu Kvitova.

Pe Halep a întâlnit-o, în premieră, la Wuhan şi a reuşit meciul carierei! Konta a luat primul set cu 6-3, păstrând până la final break-ul izbutit în al doilea game. Britanica a fost egalată de Simona, dar aceasta s-a chinuit serios pentru a face 1-1. Halep s-a distanţat la 4-1, a „tremurat“ la 4-3 şi, într-un final, a luat al doilea set cu 6-3.

În decisiv, românca a pierdut cel mai dramatic set din carieră! Simona a avut, la un moment dat, 5-1, după care a fost năucită de Konta. Aceasta a luat şase game-uri la rând (trei pe serviciul Simonei!) şi s-a impus cu 7-5, după două ore şi 19 minute.

A fost cea mai mare victorie din carieră pentru Konta, care mai învinsese două jucătoare de Top 10 în acest sezon: pe Muguruza (9 WTA) la US Open şi pe Makarova (8 WTA) la Eastbourne. În schimb, ea fusese bătută de Monica Niculescu, în trei seturi, în sferturi, la Nottingham. Pentru Konta urmează un duel cu Venus Williams (SUA, 24 WTA) în sferturile de la Wuhan.

De partea cealaltă, Halep s-a ales cu 26.000 de dolari şi 106 puncte WTA, dar forma ei îngrijorează înainte de ultimele două mari turnee ale sezonului.

Eşecurile neaşteptate suferite de Halep în 2015

Turneu Adversar Poziţie WTA Fază

Wuhan Konta 66 Optimi

Guangzhou Allertova 74 Sferturi

Wimbledon Cepelova 106 Turul I

French Open Lucic-Baroni 70 Turul II

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite