Tot ce trebuie să ştii despre Chelsea - Steaua. Roş-albaştrii vor juca astăzi calificarea în sferturile Europa League

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Steaua va disputa joi returul contra lui Chelsea, pe Stamford Bridge FOTO Răzvan Păsărică/Rpressport
Steaua va disputa joi returul contra lui Chelsea, pe Stamford Bridge FOTO Răzvan Păsărică/Rpressport

Joi seară se va decide echipa calificată dintre Steaua şi Chelsea, după disputarea celei de-a doua manşe din optimile Europa League. Roş-albaştrii pornesc cu speranţe pentru accederea în faza sferturilor, după ce au câştigat în tur cu 1-0, graţie reuşitei lui Raul Rusescu. Meciul se va juca pe Stamford Bridge, începând cu ora 22.05 şi va fi transmis de ProTV, DigiSport şi DolceSport.

Cu o zi înainte de returul din Londra, Laurenţiu Reghecampf s-a confruntat cu o schimbare forţată în echipa pe care o va alinia pe Stamford Bridge. Iasmin Latovlevici, cel care a deschis scorul în returul cu Ajax (4-2 după loviturile de departajare), are probleme medicale din cauza unei accidentări şi este în pericol să rateze confruntarea cu Chelsea. În cazul în care acest lucru se va întâmpla, cea mai probabilă soluţie este folosirea lui Paul Pârvulescu pe banda stângă. 

Chelsea se confruntă cu o problemă în relaţia dintre Rafa Benítez, tehnicianul londonezilor, şi suporterii echipei. Cu trei zile înainte de returul cu Steaua, Obi Mikel a admis situaţia tensionată dintre cele două părţi şi a făcut apel la susţinătorii englezi să vină în număr cât mai mare pe Stamford Bridge.

Neînţelegeri cu biletele suporterilor stelişti

Ca la meciul cu Ajax, partida cu Chelsea a stârnit nemulţumiri în rândul doritorilor de a face deplasarea la Londra. De data aceasta, cei acuzaţi de suporteri că ar fi încurcat distribuirea corectă a biletelor sunt unul dintre liderii galeriei Peluzei Nord, Gheorghe Mustaţă şi team-managerul Stelei, Marius Ianuli. Reprezentantul suporterilor de la Nord a declarat că a luat de la club 2.000 de bilete cu 30 de lire fiecare, iar tichetele vor ajunge către membrii cotizanţi ai Ligii Suporterilor Stelişti, pentru a evita suporterii „de rezultate“.

Statistica e de partea Stelei

Site-ul francez sport24.com a evaluat şansele de calificare ale unei formaţii care a pierdut în tur cu 1-0, cazul lui Chelsea, iar rezultatul este încurajator pentru stelişti. În cele 825 de situaţii identice invocate din cupele europene începând cu sezonul 1970/1971, doar 41% din echipele învinse în prima manşă cu acest scor au depăşit faza competiţională. Astfel, roş-albaştrii sunt cotaţi statistic cu 59% şanse să ajungă în sferturile Europa League.

Cu toate că Steaua este considerată cea mai iubită echipă din România, Chelsea are avantajul de a fi una dintre cele mai plăcute la nivel mondial. Potrivit unui sondaj de pe talksport.co.uk, gruparea de pe Stamford Bridge se bucură de simpatia a 145 de milioane de suporteri, fiind pe locul patru, după Manchester United, FC Barcelona şi Real Madrid.

Chelsea - Steaua, arbitrat de cel care l-a sancţionat pe Balotelli pentru gestul său celebru

Partida va fi condusă la centru de francezul Stephane Lannoy, care a fost rezervă la finala Europa League disputată pe Arena Naţională anul trecut, Athletic Bilbao - Atlético Madrid. În vârstă de 43 de ani, Lannoy este cunoscut drept un arbitru exigent, care nu se sfieşte să arate cartonaşe. „Fluieraşul“ a mai condus şi semifinala dintre Italia şi Germania (2-0) de la CM 2012, când l-a penalizat cu un „galben“ pe Mario Balotelli pentru gestul său celebru de a-şi da jos tricoul şi a-şi încorda muşchii. La partida de joi, francezul va fi ajutat de Frédéric Cano şi Michael Annonier, iar rezervă va fi Eric Dansault.

Echipa probabilă pe care o va alinia Reghecampf la meciul cu Chelsea

Tătăruşanu - Rîpă, Chiricheş, Szukala, Latovlevici (?)/Pârvulescu – Pintilii, Bourceanu – Popa, Tănase, Chipciu – Rusescu.

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite