Timişoara Saracens este noua campioană a României la rugby. Bănăţenii au reuşit tripla în acest sezon

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Timisoara Saracens este noua campioană a SuperLigii CEC Bank, bănăţenii trecând în finala care s-a disputat azi, 5 decembrie, pe Stadionul“Lascar Ghineţ” din Baia Mare, de CSM Ştiinţa Baia Mare, cu 18-15 (10-10).

Timişorenii închid astfel un sezon perfect în care au realizat primul hat-trick în competiţile interne, titlul de campioni, alaturi de câştigarea Cupei Regelui şi a Cupei României.

Titlul de campioana nationala castigat de Timisoara este al patrulea din istoria clubului dupa cele din 1972, 2012 si 2013.

Meciul a fost echilibrat, cu un final dramatic, Timisoara terminand partida in 13 jucatori. Banatenii au deschis scorul prin eseul lui Stephen  Shennan (min. 8), transformat de Valentin Calafeteanu (8). Baia Mare a profitat de faptul ca se afla in superioritate numerica dupa eliminarea temporara a lui Marian Drenceanu si a restabilit egalitatea, 7-7 (min.
28), printr-un eseu semnat de Marius Danila si transformat de Luke Samoa. Un minut mai tarziu dropgolul reusit de Ratu Taniela i-a adus pentru prima data in avantaj pe maramureseni. Chiar inainte de pauza, Valentin Calafeteanu a restabilit egalitatea pe tabela, printr-o lovitura de pedeapsa, 10-10.

In partea secunda, Timisoara a marcat un nou eseu prin Fonovai Tangimana (min. 44), ca apoi sa mareasca ecartul la 18-10, dupa o penalitate transformata  de Valentin Calafeteanu (min. 52). Baia Mare a revenit prin eseul lui Alexandru Bucur (min. 70), insa Luke Samoa a ratat transformarea. „Zimbrii” nu au mai reusit sa marcheze pana la final in  ciuda ocaziilor avute - acelasi Luke Samoa a trimis doua penalitati in bara - pe final acestia avand chiar doi jucatori in plus pe teren fata de
Timisoara, Militaru si Maris vazand cartonasul galben.

Medaliile de bronz ale editiei 2015 au revenit echipei CSM Olimpia Bucuresti, care a trecut vineri, in finala mica de CSA Steaua Bucuresti cu 21-8 (15-8).

Pe locul 5 al SuperLigii a terminat Universitatea Cluj, urmata de Dinamo.

Bucuresti.Body

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite