Tenisul reuşeşte ce nu poate fotbalul în Bucureşti: BRD Năstase-Ţiriac, cu casa închisă într-un weekend spectaculos

0
Publicat:
Ultima actualizare:

După o săptămână în care vremea a ţinut cu organizatorii, însă surprizele neplăcute (accidentarea lui Tecău) au cauzat şi unele dezamăgiri, BRD Năstase-Ţiriac îşi va desemna campionii în acest weekend.

La simplu, Gilles Simon (Franţa, 13 ATP), cap de serie numărul 1, rămâne în cărţi pentru a-şi adjudeca al patrulea trofeu, la Bucureşti, după cele câştigate în 2007, 2008 şi 2012. Joi, în turul III, el a trecut de Janko Tipsarevici (Croaţia, 824 ATP), scor 7-5, 6-4. 

Înainte de calificarea lui Simon, un alt francez, Gael Monfils (15 ATP), favoritul numărul 2, s-a impus în duelul cu Mikhail Iujnâi (Rusia, 57 ATP), scor 6-1, 6-2. „Am fost agresiv şi am încercat să-mi păstrez concentrarea la fiecare minge. Acesta a fost primul meu meci cu Iujnâi, iar el e un jucător foarte bun. Oricine poate câştiga acest turneu, de aceea mă tem de fiecare adversar în parte. Dacă aş câştiga acest turneu, după ce am ajuns în semifinale, la Monte Carlo, săptămâna trecută, aş fi foarte fericit“, a spus Monfils.

Stelele luminează Arenele BNR

Vineri, atunci când se vor disputa confruntările din sferturi, e ultima zi pentru care mai sunt disponibile bilete (www.eventim.ro). 

Ultimele două zile ale turneului sunt sold-out de aproximativ trei săptămâni. Sâmbătă, vor avea loc semifinalele de la simplu şi dublu, iar apoi, de la ora 18.30, e programat meciul demonstrativ, „Patru stele pline de energie“, care se joacă de nouă ani la rând, la Bucureşti.

Line-up pentru ediţia din 2015 e unul spectaculos, ca de obicei. Ilie Năstase şi Andrei Pavel îi vor înfrunta pe francezul Henri Leconte, câştigător la French Open în 1988, şi pe iranianul Mansour Bahrami, cel mai bine cotat jucător de meciuri demonstrative din lume.

Finalele BRD Năstase-Ţiriac Trohpy se vor juca, duminică. Campionul de la simplu va primi un cec în valoare de 80.000 de euro şi 250 de puncte ATP, în timp ce învingătorii de la dublu vor lua un cec de 24.280 de euro şi 250 de puncte în ierarhia mondială.

Programul zilei de vineri

Arena Centrală – ora 12.00

Karlovici (Cro) – Vesely (Ceh)

Garcia-Lopez (Spa) – Rosol (Ceh)

Simon (Fra) – Gimeno-Traver (Spa)

Bolelli (Ita) – Monfils (Fra)

Nu mai devreme de ora 18.00

Fleming / Marray (Mbr) – Copil / Ungur (Rom / Rom)

Câştigătorii ultimelor zece ediţii

An Simplu Dublu

2014 Dimitrov Tecău – Rojer

2013 Rosol Tecău – Mârnyi

2012 Simon Tecău – Lindstedt

2011 Mayer Bracciali – Starace

2010 Chela Chela – Kubot

2009 Montañés Čermák – Mertiňák

2008 Simon Devilder – Mathieu

2007 Simon Marach – Mertiňák

2006 Melzer Fyrstenberg – Matkowski

2005 Serra Acasuso – Prieto

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite