Tenismena franceză acuzată că ar fi făcut-o pe Irina Begu „ţigancă nenorocită“ a decis să rupă tăcerea

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Franţuzoaica Caroline Garcia a ţinut prima pagină a presei din întreaga lume, după ce un site portughez a scris că în timpul meciului cu Irina Begu, de la turneul de la Charleston, ar fi jignit-o pe româncă.

În cele din urmă s-a dovedit că Garcia nu i-a adresat Irinei acele cuvinte, dar jucătoarea din Franţa a fost nevoită să suporte multe critici până să i se dovedească nevinovăţia. La mai bine de o săptămână de acel incident, Caroline Garcia a rupt tăcerea şi a dezvăluit ce a simţit atunci când mii de români i-au asaltat contul de Facebook, pentru a-i adresa vorbe grele. "Toate acele lucruri m-au rănit personal şi profund. A fost o perioadă foarte dificilă şi am încercat să găsesc ceva care să mă facă să mă gândesc la altceva", a declarat Caroline Garcia. Pentru a-şi găsi o motivaţie, franţuzoaica s-a concentrat asupra probei de dublu, pe care chiar a câştigat-o la Charleston, în echipă cu una dintre compatrioatele ei, Kristine Mladenovici.

Caroline Garcia ocupă locul 45 în clasamentul WTA

Directorul circuitului feminin de tenis (WTA), Steve Simon anunţase că forul său a investigat şi a ajuns la concluzia că nu există fapte care să susţină faptul că Irina-Camelia Begu ar fi fost victima unor jigniri rasiste din partea sportivei franceze Caroline Garcia.  "Un comportament corect şi profesionist este cel mai important pentru WTA şi nimic altceva nu este acceptabil. După o investigaţie amănunţită, am aflat că nu există fapte care să susţină aceste acuzaţii. Cazul este închis", a anunţat Steve Simon, directorul circuitul WTA, pe site-ul wtatour.com. 

begu

De unde a pornit totul? Un blog portughez, bolamarela.pt, a scris, citând forumul tennis.com, că Irina-Camelia Begu ar fi fost făcută "ţigancă de rahat" de jucătoarea franceză Caroline Garcia, în timpul meciului pe care cele două sportive l-au disputat, luni, în turul întâi al turneului de la Charleston, partidă câştigată de româncă în trei seturi. La 5-5 în setul decisiv, Garcia ar fi spus, potrivit sursei citate: "Iată, o să pierd în faţa ţigăncii ăsteia de rahat!". Partida respectivă a fost câştigată de Irina Begu. Atât aceasta, cât şi antrenorul ei au declarat că nu au auzit presupusele vorbe urâte adresate de Garcia.

Le-au dat clasă nemţoaicelor! Vezi AICI cum s-au îmbrăcat jucătoarele noastre la dineul oficial dinaintea meciului de Fed Cup

FOTO Andreea Mitu s-a dezbrăcat lângă Burj al Arab

Simona Halep a primit un cadou care a dat-o pe spate! Şi totuşi nu ştie ce să facă cu el

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite