Telex olimpic: ce au făcut românii în weekend, ce semifinale avem la fotbal şi cum şi-a luat Phelps adio de la JO

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Michael Phelps
Michael Phelps

Delegaţia tricoloră a luat două medalii de bronz la haltere şi la canotaj, plus una de argint la tenis masculin la dublu. Au fost însă şi multe decepţii.

*După o victorie prin ippon cu Kunathip Yea-On (Thailanda), în primul meci disputat în categoria +100kg, judoka Daniel Natea (24 de ani, 2,03 metri, 170kg) a pierdut, în optimi, cu Abdullo Tangriev (Uzbekistan), tot prin ippon, şi a părăsit competiţia. Tangriev (35 de ani) a câştigat argintul la JO 2008.

*Echipa feminină de tenis de masă a României a fost eliminată după primul meci disputat cu Coreea de Sud. După trei ore şi zece minute de joc, Elizabeta Samara, Daniela Dodean Monteiro şi Bernadette Szocs au cedat cu greu, scor 2-3.

*Atleta Florina Pierdevară a alergat în seria a doua a probei de 1.500 de metri, terminând cursa în 4 minute, 11 secunde şi 55 de sutimi. A fost cel mai bun timp pentru ea în acest sezon, însă ar fi trebuit să fie cu trei secunde şi jumătate mai rapidă pentru a prinde finala olimpică, ceea ce nu s-a întâmplat. 

*Echipajele feminine de canotaj dublu vâsle categorie uşoară şi dublu rame au terminat pe locurile 2, respectiv 3 în finalele B pentru ocuparea poziţiilor 7-12 în ierarhia generală.

*Elena Panţuroiu (locul 16) şi Cristina Bujin (locul 30) au ratat calificarea în finala probei de triplusalt, fiind în afara Top 12.

*Ancuţa Bobocel s-a oprit în serii la 3.000 de metri obstacole, după ce a terminat pe locul 13 din 17. Atleta română a parcurs distanţa în 9 minute, 46 de secunde şi 28 de secunde. 

*Bianca Răzor a alergat la 400 de metri liber în 52 de secunde şi 42 de sutimi, a realizat cel mai bun timp al sezonului pentru ea, dar a ratat calificarea în următoarea fază. S-a clasat pe locul 6 în seria din care a făcut parte, iar mai departe au avansat primele două sportive din fiecare serie.

*Michael Phelps (31 de ani) şi-a încheiat cariera olimpică luând medalia de aur în proba de ştafetă 4x100 metri. Americanul, cel mai titrat sportiv olimpic din istorie, are în palmares 23 de medalii de aur, trei de argint şi două de bronz.

*Monica Puig (34 WTA) a produs o mare surpriză, cucerind medalia de aur în tenisul feminin. În drumul ei spre locul 1, sportiva din Puerto Rico a trecut de Pavlyuchenkova (19 WTA), Muguruza (4 WTA), Kvitova (14 WTA) şi Kerber (2 WTA). Pe ultima a învins-o cu 6-4, 4-6, 6-1. A fost prima medalie de aur la Jocurile Olimpice din istoria statului Puerto Rico.

*Neymar a marcat primul său gol pentru Brazilia la JO 2016 în victoria din sferturi cu Columbia, scor 2-0. Alte rezultate din sferturi: Portugalia – Germania 0-4, Nigeria – Danemarca 2-0, Coreea de Sud – Hondurs 0-1. Semifinalele se vor juca miercuri: Brazilia – Hondura şi Nigeria – Germania.

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite