Tatăl fostului internaţional Mihăiţă Neşu a murit. Există suspiciuni că medicul s-ar fi sinucis

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Mircea Neşu, tatăl fotbalistului Mihaiţă Neşu, a murit. Din primele informaţii, se pare că ar fi vorba despre o sinucidere prin ingerarea unei cantităţi mari de medicamente. El a fost de profesie medic cu specializare în balneo-fizioterapie. După tragedia care i s-a întâmplat fiului său, în primăvară, Mircea Neşu şi-a îngropat soţia.

Update 11.10

Corpul neînsufleţit al lui Mircea Neşu, tatăl fotbalistului Mihaiţă Neşu, va fi transferat la Spitalul Municipal din Oradea, la Institutul de Medicină Legală, pentru efectuarea autopsiei. 

Potrivit unor surse, dr. Mircea Neşu ar fi înghiţit medicamente, fiind găsit mort, în această dimineaţă, în locuinţa sa din Oradea. Veştile triste par să nu se mai sfârşească pentru internaţionalul Mihăiţă Neşu, fostul fundaş stânga al Stelei şi al echipei naţionale. În primăvara acestui an, mama fotbalistului a murit, femeia fiind diagnosticată cu cancer în urmă cu mai mulţi ani, iar boala a revenit pe fond de stres. Tragedia de atunci l-a determinat pe Neşu să se mute definitiv în România, alături de tatăl său. 

image

Cine a fost Mircea Neşu 

Mircea Neşu (74 de ani) a venit la Cluj în anii ’60 ca student la Medicină şi a rămas în istoria clubului de fotbal. El a câştigat Cupa României din 1965 cu Universitatea, fiind titular într-o echipă devenită legendă. Zeci de ani mai târziu, numele Neşu revine la “U” Cluj, odată cu cooptarea lui Mihăiţă în staff-ul “şepcilor roşii”. Fostul internaţional, imobilizat într-un scaun cu rotile după cumplita accidentare din 2011, se va ocupa de analiza video a meciurilor şi antrenamentelor. După retragere, Neşu a rămas în fotbal ca arbitru şi, mai târziu, observator şi oficial în cadrul Comisiei Centrale a Arbitrilor. Tatăl său, doctorul Mircea Neşu, a fost devastat după episodul dramatic din viaţa fiului său, dar şi după pierderea soţiei, în 2014.

CV Mircea Neşu

- s-a născut în 1940, în localitatea Cacica (Suceava)

- a jucat fotbal ca mijlocaş, bifînd 145 de meciuri şi 4 goluri în prima ligă

- a câştigat Cupa României cu “U” Cluj în 1965

- între 1978 şi 1986 a activat ca arbitru în “B” şi în “A”

- s-a retras din arbitraj în ’86, motivîndu-şi gestul prin acuze la corupţia din arbitrajul românesc

- medic de profesie, a lucrat la Băile Felix

- a fost observator de arbitri şi a făcut parte din mai multe comisii ale arbitrilor în ultimii 15 ani

Drama lui Mihăiţă Neşu

Transferat în 2009 de la Steaua la echipa Utrecht, Mihai Neşu se afla deja la al treilea sezon în Olanda în momentul în care a avut loc teribilul accident. În mai 2011, ocupa postul de fundaş şi s-a ciocnit în timpul antrenamentului de coechipierul său, Alje Schut. În anul 2011, la patru luni după accidentarea care l-a redus la paralizie de la umeri în jos, Mihai Neşu făcea o declaraţie tulburătoare: „Oamenii au vise cu ei zburând. Subconştientul meu s-a adaptat. Noaptea, visez că merg“. 

10 mai - Mihăiţă este accidentat grav, fracturându-şi coloana în zona primelor vertebre ale gâtului.

11 mai - Intervenţia chirurgicală efectuată timp de cinci ore la Spitalul Universitar din Utrecht este declarată reuşită.

24 mai - Pentru prima dată respiră fără ajutorul aparatelor.

3 iunie - După 24 de zile de paralizie completă, în care comunica numai cu soţia şi cu părinţii indicând cu ochii literele, fotbalistul poate vorbi şi îşi simte umerii şi braţul drept, fără să le poată mişca.

14 iunie - Începe recuperarea în regim de internare la clinica „De Hoogstraat", din Utrecht; scapă de imobilizarea totală la pat.

27 iunie - Este vizitat de colegii de echipă şi de oficialii clubului, singurii care au acces la el în afara familiei; în interiorul instituţiei se deplasează cu ajutorul unui scaun electric special, pe care îl dirijează cu bărbia! 

Citeşte şi

EXCLUSIV Suferinţă crâncenă de părinte. Tatăl lui Neşu vorbeşte despre drama fotbalistului paralizat în Olanda

Mircea Neşu ne-a povestit cum decurge recuperarea fiului său în Olanda. La două luni după ce i-am dat - în cel mai dificil dialog pe care l-am avut în viaţă - cumplita veste a accidentării la coloană a lui Mihăiţă, ieri, am vorbit din nou cu fostul arbitru.

Mihăiţă Neşu a început treaba la U Cluj

Fotbalistul accidentat grav în 2011 s-a mutat din Olanda la Oradea, însă o dată pe săptămână se va deplasa la Cluj pentru a le comunica jucătorilor concluziile analizelor sale video atât în privinţa adversarilor, cât şi a propriei echipe.

VIDEO Aplauze în picioare pentru Mihăiţă Neşu, care şi-a făcut apariţia la meciul dintre "U" Cluj şi CSU Craiova

Momente emoţionante înaintea partidei dintre „U” Cluj şi CSU Craiova, cu fostul fotbalist în prim plan. Noul analist video al echipei „U” Cluj a intrat în vestiarul „şepcilor” şi a fost aplaudat în picioare de spectatori, jucători şi arbitri în momentul în care şi-a făcut apariţia pe „Cluj Arena”.

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite