Talent risipit: ce afacere a început Adrian Cristea, fost fotbalist de echipă naţională. „Am pornit cu 25.000, 30.000 de euro“

0
Publicat:
Ultima actualizare:

I s-a spus „Prinţul“ pentru modul fermecător în care a jucat pe teren. Din păcate, ca mulţi fotbalişti talentaţi, lui Cristea nu i-a plăcut şi munca.

Fotbalistul român se mulţumeşte cu puţin, iar atunci când ajunge cât de cât sus, nu-şi propune şi mai mult. Cariera lui Adrian Cristea e un exemplu în acest sens.

Mijlocaş de creaţie, născut la Iaşi, Cristea s-a remarcat în fotbalul românesc la Poli Iaşi. Au urmat şase ani petrecuţi la Dinamo, între 2004 şi 2010, perioadă în care „Prinţul“ a cucerit şi trei trofee, prinzând şi lotul naţionalei deplasat de Victor Piţurcă la Euro 2008. Totuşi, la turneul final, Cristea n-a bifat niciun minut.

Văzut ca un mare talent, dar şi un indolent, Cristea a avut mai multe şanse de a-şi relansa cariera. Mircea Rednic l-a luat în Belgia, la Standard Liege, iar Steaua l-a legitimat în 2013. Degeaba însă. „Prinţul“ nu s-a împrietenit nicăieri cu munca şi, la 33 de ani, e liber de contract şi preocupat cu altele, după cum a povestit într-un amplu interviu acordat prosport.ro.

Şi-a făcut atelier de haine de lux

„Eu m-am gândit că, la un moment dat, se va termina cariera mea de fotbalist. Şi nu mă pasionează cariera de antrenor. Poate, undeva mai sus, în organigrama unui club. M-am tot gândit şi am încercat şi câteva business-uri pe lângă acesta cu costume. Atelierul pe care l-am deschis împreună cu un prieten, asociatul meu, a pornit de la ideea că bărbaţii trebuie să se întoarcă la atitudinea de gentleman. Şi aici mă refer la atitudine, vestimentaţie şi comportament în societate“, a declarat Cristea.

Întrebat cu ce sumă şi-a pornit afacerea, fostul dinamovist a explicat: „Între 25.000 de euro şi 30.000 de euro, eu şi asociatul meu. Încercăm să creştem pas cu pas, facem totul pe măsurile clientului. Toate piesele vestimentare sunt personalizate până la ultimul detaliu, la serie e mai simplu - se fac mai mulţi bani“.

Cristea a detaliat şi ce l-a atras spre acest domeniu: „Pentru că-mi place să mă implic, să joc şi acest rol de designer vestimentar. Mie mi-a plăcut mereu moda, mi-a plăcut să am grijă de mine, să mă îmbrac cât mai bine. A început să se dezvolte şi la noi această grijă de a te îmbrăca. La femei... nu mai spun, româncele se îmbracă foarte bine, sunt foarte frumoase. La bărbaţi mai trebuie să lucrăm, ca să-şi cultive această pasiune pentru îmbrăcăminte“.

CITEŞTE AICI INTERVIUL INTERGRAL CU ADRIAN CRISTEA

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite