Surprize uriaşe la Campionatul Mondial de handbal: favoritele au fost eliminate de echipe mult mai slab cotate

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Norvegia, Franţa, Ungaria şi Germania sunt marile perdante ale sferturilor de finală de la Campionatul Mondial de handbal feminin.

Campionatul Mondial de handbal feminin este turneul final al marilor suprize. Pretendentele la titlul mondial, printre care Norvegia, Romania, Germania sau Ungaria au spus adio prematur acestei competiţii, fiind eliminate de formaţii pe care specialiştii le considerau outsidere la începutul turneului.

Cea mai mare surpriză a produs-o Polonia. După ce a întors inexplicabil rezultatul partidei din optimi cu România, Polonia a bătut şi Franţa în sferturi şi s-a calificat pentru prima dată în istorie într-o semifinală a unui Campionat Mondial, fiind revelaţia competiţiei. 

Deşi a avut un parcurs ireproşabil până în sferturi, Germania s-a împiedicat de Danemarca, echipă care a fost spulberată în grupe de Brazilia. O altă mare surpriză a fost eliminarea campioanei mondiale en-titre, Norvegia, care a cedat în faţa reprezentativei ţării gazdă.

Rezultatele din sferturi:

Danemarca  - Germania 31 - 28 

Serbia - Norvegia 28 - 25 

Brazilia – Ungaria 33 - 31 (26 - 26 după 60 de minute)

Polonia – Franţa 22 - 21 

Programul semifinalelor:

Polonia - Serbia, 20 decembrie, ora 19.00

Brazilia - Danemarca, 20 decembrie, ora 21.45 

Finala va avea loc la 22 decembrie, la Belgrad, la ora 18.15, iar finala mică e programată în aceeaşi zi, de la ora 15.30. Ambele meciuri vor fi transmise în direct de Dolce Sport 1.

CITIŢI ŞI:

Eliminarea prematură a României de la Campionatul Mondial de handbal face prima victimă: „Mă retrag!“

Ungaria nu a mişcat în front cu România, dar acum e în sferturi la CM de handbal. Programul complet al sferturilor

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite