Suntem cei mai tari la „fotbalul vorbit“: un titular al Barcelonei, cu 19 titluri în CV, e făcut „pilaf“ de un român

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Barcelona e într-o evidentă scădere de formă, după ce a dominat, ani la rând, fotbalul mondial la nivel de cluburi. Declinul catalanilor e „explicat“, în cel mai pur stil românesc, la televizor.

Dacă în străinătate, în emisiunile de analiză domină seriozitate şi bun simţ, în schimb, în România, de cele mai multe ori, aceste emisiuni sunt un prilej pentru ca invitaţii şi „specialiştii“ să se dea în spectacol, făcând glume ieftine.

Din păcate, nu doar cei care n-au dat cu piciorul în minge, însă sunt „analişti“, sunt campioni mondiali la miştouri. Mai nou, şi foştii mari jucători au preluat acest trend românesc.

Viorel Moldovan: „Pique e pilaf! E pilaf“

Fostul atacant a fost un fotbalist adevărat, care a făcut parte din Generaţia de Aur, şi a bifat 75 de selecţii şi 20 de goluri la echipa naţională cu care a participat la trei turnee finale:

*Cupa Mondială din 1994

*Euro 1996

*Cupa Mondială din 1998

În ciuda faptului că a jucat mulţi ani la nivel înalt, Moldovan, ajuns acum analist la Dolce Sport, a avut un discurs lipsit de eleganţă, atunci când a fost întrebat despre declinul Barcelonei.

„Cred că Barca, în momentul de faţă, acuză o uzură fizică şi psihică. E clar că anul ăsta Barcelona a jucat fără antrenor. Pentru mine, Vilanova rămâne secund, n-ai cum să schimbi mare lucru. Un secund rămâne secund toată viaţa. La un moment dat, zicea Ioan Andone că, dacă-l aduci pe Pique în România,  îl iau toţi la înjurături. Pique e pilaf! Pilaf!“, a declarat Moldovan.

Ce a câştigat Pique în carieră?

*Titlul în Anglia, cu Manchester United 

*Titlul în Spania, de trei ori, cu Barcelona

*Cupa Spaniei, de două ori, cu Barcelona

*Supercupa Spaniei, de trei ori, cu Barcelona

*Supercupa Europei, de două ori, cu Barcelona

*Campionatul Mondial al Cluburilor, de două ori, cu Barcelona

*Liga Campionilor, o dată cu Manchester United, şi de două ori cu Barcelona

*Cupa Mondială cu Spania

*Campionatul European cu Spania

*Campionatul European la U-19 cu Spania

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite