Steaua l-a ratat pe atacantul pe care l-a dorit timp de doi ani: Hamza a ajuns la o echipă unde un român a scris istorie

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Campioana României a încercat, mai întâi, să-l ia pe fostul golgheter al Petrolului, în sezonul trecut, dar fotbalistul de 29 de ani a ajuns la Ludogoreţ, în Bulgaria. Acum, el a părăsit Europa pentru o nouă experienţă.

Gigi Becali s-a zgârcit, din nou, şi a refuzat să plătească suma pentru transferul lui Hamza Younes, fapt recunoscut chiar de latifundiarul din Pipera.

Astfel, după un sezon mai degrabă nereuşit în Bulgaria, acolo unde a bifat 17 prezenţe şi doar patru goluri la Ludogoreţ, atacantul de 29 de ani a optat pentru o experienţă nouă. Hamza Younes s-a transferat la vicecampioana Iranului, Teraktor-Sazi Tabriz, formaţie antrenată în prezent de Toni Oliveira, cunoscutul tehnician portughez.

Vârful tunisian a deubtat deja la Teraktor, marcând şi un gol în primul amical în care a fost folosit. Teraktor-Sazi e echipa uzinelor de tractoare din oraşul Tabriz, iar pe vremea lui Ceauşescu exista o strânsă colaborare cu uzina de tractoare din Braşov, motiv pentru care mulţi români erau trimişi la Tabriz. La un moment dat, cei de la Teraktor-Sazi au cerut şi un antrenor pentru echipa de fotbal, iar aşa a ajuns acolo românul Vasile Godja.

Sub comanda acestuia, în perioada 1990-1996, Teraktor-Sazi a promovat în prima ligă, a făcut furori în campionat şi a ajuns în finala Cupei Iranului. Pe lângă rezultatele excelente cu Teraktor-Sazi, Godja a descoperit mai mulţi fotbalişti în mandatul său, cel mai cunoscut dintre ei fiind Karim Bagheri. Acesta e considerat şi acum unul dintre cei mai buni mijlocaşi iranieni, fiind printre primii jucători din ţara sa care s-au transferat în Bundesliga, la finalul anilor '90.
 

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite