Steaua încearcă să dea lovitura pe finalul sezonului şi pregăteşte o mutare grea

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Keşeru(stânga) ar putea reveni la Steaua
Keşeru(stânga) ar putea reveni la Steaua

Steua a pierdut al doilea meci consecutiv acasă, 1-2 cu Oţelul, şi titlul de campioană care părea atât de aproape nu mai e un lucru atât de sigur, diferenţa faţă de a doua clasată, ASA Tg. Mureş fiind de numai un punct.

Deşi a plecat din Ghencea în luna februarie, Keşeru a rămas în continuare cel mai bun marcator al Stelei din această stagiune a Ligii I, cu 12 goluri. În condiţiile în care înlocuitorul lui Keşeru, George Ţucudean, e o mare dezamăgire, roş-albaştrii tânjesc după eficacitatea jucătorului legitimat în prezent în Qatar, la Al-Gharafa. Sistemul competiţional din ţara arabă, unde campionatul tocmai s-a încheiat, le-a permis conducătorilor Stelei să se gândească la o mutare-bombă. Este vorba de întoarcerea lui Keşeru în România pentru finalul de sezon, unul în care Steaua se bate cu şanse mari pe trei fronturi (titlul în Liga I, Cupa României şi Cupa Ligii). În Qatar, echipa lui Keşeru mai are de disputat o competiţie, Cupa Prinţului, urmând să joace la 2 mai în faza sferturilor. O eliminare prematură a celor de la Al-Gharafa ar deschide larg drumul lui Keşeru spre Steaua. Pentru realizarea transferului, cele două cluburi ar trebui să recurgă la o „inginerie”. Mai exact, internaţionalul român ar urma să fie declarat liber de contract şi legitimat la Steaua doar până la finalul lunii mai. Tranzacţia e cu atât mai probabilă cu cât Steaua nu a încasat încă de la Al-Gharafa suma de trei milioane de euro promisă în momentul în care Keşeru s-a transferat în spaţiul arab. Astfel, dacă îi vor permite lui Claudiu să ajute Steaua, şeicii grupării din Qatar se vor achita de o parte a datoriei către campioana României.


Ce meciuri ar putea prinde Keşeru la Steaua

9 mai Steaua – Chiajna Liga I
16 mai Braşov – Steaua Liga I
20 mai Steaua – Pandurii Cupa Ligii (finala)
23 mai Steaua – Botoşani Liga I
28 mai Iaşi – Steaua Liga I
31 mai Steaua – Univ. Cluj Cupa României (finala)


Ar ajuta şi naţionala lui ”Tata Puiu”

Întoarcerea temporară a lui Keşeru la Steaua ar fi benefică nu doar pentru clubul din Ghencea, ci şi pentru echipa naţională a României. Până la vacanţa de vară, tricolorii mai au de disputat un meci crucial în preliminariile Euro 2016, la 13 iunie în deplasare cu Irlanda de Nord. În aceste condiţii, selecţionerul Anghel Iordănescu s-ar bucura dacă principalul său om de gol ar avea în continuare meciuri în picioare.

Donează bani la FC Bihor
Claudiu Keşeru n-a uitat de unde a plecat în fotbalul mare în urmă cu 13 ani şi vrea să ajute financiar echipa FC Bihor, aflată într-o situaţie economică destul de complicată. „Oamenii din club mi-au spus că el vrea să doneze o sumă de bani. E un gest superb. Bravo lui!”, a dezvăluit antrenorul Ionuţ Popa pentru Fanatik.
 

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite