Steaua-Dinamo, episodul 165: „Sabia a fost scoasă din teacă şi se ascute“

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Steaua - Dinamo
Steaua - Dinamo

Roş-albaştrii caută să se răzbune pe eternii rivali, în episodul cu numărul 165 al “Eternului Derby”, după farsa pusă la cale de fanii dinamovişti la meciul cu Manchester City.

Steaua şi Dinamo, singurele echipe româneşti care şi-au petrecut întreaga istorie în primul eşalon, se întâlnesc din nou sâmbătă, pentru a 165-a oară în toate competiţiile. În Liga I, „Eternul Derby” s-a disputat de 136 de ori. Steaua a câştigat 41 de întâlniri, 49 de meciuri s-au încheiat la egalitate, iar „câinii roşii” au ieşit învingători de 46 de ori.

Ambele echipe sunt neînvinse în campionat, în actuala stagiune, însă steliştii caută răzbunarea după farsa pusă la cale de fanii dinamovişti la meciul cu Manchester City. La începutul jocului, suporterii stelişti au primit veste şi au format o coregrafie pusă la cale de fanii dinamovişti, pe toată tribuna a doua fiind scris mesajul: “Doar Dinamo Bucureşti”. În minutul 10, fanii au fost rugaţi de crainicul stadionului să-şi dea jos vestele.“Tăvălugul e în deal şi pleacă. Vedem pe stadion ce se întâmplă. Până atunci, fiecare e liber să facă ce vrea. Sabia a fost scoasă din teacă şi se ascute. Noi vom da singurul răspuns la acest mesaj sâmbătă, pe teren”, a spus tehnicianul Stelei, Laurenţiu Reghecampf.

“Vechile derby-uri aveau altă încărcătură”

“Lucrurile evoluează destul de bine în tabăra noastră, deşi putem spune că se putea şi mai bine. Puteam să avem maximum de puncte dacă eram puţin mai atenţi. Sâmbătă va fi o probă a adevărului pentru noi. În ultima perioadă am avut cinci egaluri şi o victorie, Dinamo a arătat bine în confruntările cu Steaua. Acum sperăm că începem sezonul cu o victorie. Sunt trei puncte în joc pe care trebuie să le câştigăm. Noi nu ne mulţumim cu un punct, noi pregătim meciul cu Steaua la victorie. Sper să câştigăm şi să arătăm o atitudine de campioni. Vechile derby-uri aveau altă încărcătură, acum este ceva nou. Cel mai important este să arătăm ca o echipă şi să avem atitudine”, a afirmat şi tehnicianul formaţiei Dinamo, Ioan Andone.

Stanciu, cel mai curtat dintre stelişti

Evoluţiile entuziasmante din acest debut de sezon, dar şi prezenţa în lotul României la Euro 2016 l-au transformat pe Nicolae Stanciu într-o ţintă pentru multe echipe din Europa. Presa britanică a scris că mijlocaşul este monitorizat de Chelsea, iar mai nou Espanyol Barcelona, Celta Vigo şi Anderlecht Bruxelles se bat pentru a-i obţine semnătura. Ofertele se învârt în jurul sumei de 6 milioane de euro, însă Gigi Becali ţine la preţ. “Stanciu nu e jucător de Anderlecht. Poate să joace la o echipă mare, la o echipă ca Manchester City. N-ar face notă discordantă între De Bruyne, Silva şi Nolito. Poate mă înşel, dar eu aşa îl văd. Nu cred că Stanciu e jucător de 6 milioane. Dacă pleacă pe 6 milioane, ia salariu 600.000 de euro. Dacă  pleacă pe 20 de milioane, va avea 2 milioane salariu”, a comentat oficialul stelist Mihai Stoica.

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite