Steaua, de categoria „muscă“: cum s-a dezumflat vicecampioana României şi ce grupă poate avea în Liga Europa

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Eliminată cu scor de tenis, 6-0, de Manchester City din play-off-ul Ligii Campionilor, vicecampioana nu mai vrea adversare de top în grupele Ligii Europa. La tragerea la sorţi de astăzi (ora 14.00, Eurosport), poate da însă de Manchester United.

În decurs de o săptămână, Steaua a trecut de la „Vrem să devină o obişnuinţă calificarea în grupele Ligii Campionilor“ la „Nu vrem să mai fim umiliţi“.

Înainte de acel 0-5 cu Manchester City de pe „Arena Naţională“, Laurenţiu Reghecampf s-a umflat în pene: „Noi avem o echipă bună şi avem o şansă. Nu-mi fac probleme. Vom încerca din primul minut să atacăm şi să marcăm“. Din cauza acestei abordări, Steaua a fost „măcelărită“ în faţa suporterilor ei, iar manşa secundă a „dublei“ a devenit un meci fără nicio miză.

După ce a învăţat lecţia umilinţei într-un mod dureros, „Reghe“ a schimbat complet tactica pentru partida de pe „Etihad Stadium“. Chiar dacă de această dată, Guardiola a trimis pe teren o formulă compusă, în mare, de rezerve, cu şase oameni care au fost titularizaţi, în premieră, în această stagiune, Steaua s-a baricadat în apărare şi a pierdut doar cu 0-1 (Delph 56).

„Ei au avut zece jucători în spatele mingii. N-au făcut pressing şi au preferat să rămână în spate. Astfel că a trebuit să deschidem spaţiile, iar în repriza a doua ne-am descurcat mult mai bine“, a explicat Guardiola tactica roş-albaştrilor. Bucureştenii au admis, la rândul lor, că n-au mai îndrăznit să se gândească la acţiuni ofensive la Manchester.

„Ne-a lipsit curajul când aveam posesie, trebuia să jucăm mult mai simplu şi mai repede“, a spus Reghecampf. „În primul rând, ne-am apărat, nu le-am lăsat spaţii. City a marcat însă dintr-un moment de neatenţie, dar, per ansamblu, cred că am jucat chiar bine“, a completat Tamaş. Iar Gigi Becali a recunoscut că nici englezii nu s-au mai omorât cu firea: „City n-a dat drumul la motoare. Nu e nimic relevant din meciul ăsta. Dar şi rezultatul din tur a fost un accident“.

Vor să pice cu italieni

După eliminarea suferită în faţa „cetăţenilor“, Steaua poate întâlni un alt club din Manchester, adică United, în grupele Ligii Europa. Trupa pregătită de Mourinho, cu Ibrahimovici în ofensivă, ar umple „Arena Naţională“, însă steliştii sunt conştienţi că şansele lor vor fi mici pe teren.

„N-aş vrea Manchester United. Am mai lua un milion şi jumătate de euro din bilete, dar United e prea puternică. Nu vreau să mai fim iar umiliţi. Eu vreau italieni. În Italia nu sunt aşa de mulţi bani, până când vor intra chinezii şi acolo în doi, trei ani“, a afirmat Gigi Becali.

Şi antrenorul vicecampioanei a renunţat la declaraţiile bombastice de genul celor oferite acum o săptămână: „Important acum e să avem o grupă din care să ne putem califica în primăvara europeană“.

Vor fi în a doua urnă

Tragerea la sorţi pentru grupele Ligii Europa e programată pentru vineri, ora 14.00 (Eurosport). Componenţa finală a urnelor s-a stabilit, joi seara, după încheierea partidelor din play-off, însă, indiferent de ce s-a întâmplat în această fază, Steaua va fi în a doua urnă valorică.

Grupă infernală
Manchester United
Steaua
Celta Vigo
Southampton

Grupă accesibilă
Viktoria Plzen
Steaua
Austria Viena
Hapoel Beer-Sheva

Grupă uşoară
Ajax
Steaua
NK Maribor
Dundalk

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite