Sportivii depistaţi pozitiv cu meldonium n-au voie să mai participe la concursuri: „Sunt total împotriva dopingului“

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Mihai Donisan
Mihai Donisan

Consiliul Federal al Federaţiei Române de Atletism a decis ca niciun sportiv depistat pozitiv cu meldonium să nu mai participe la competiţii interne sau internaţionale, după ce Mihai Donisan a cerut şi primit ridicarea suspendării provizorii, concurând la o gală din Olanda.

"Biroul federal a decis astăzi ca orice sportiv, indiferent de cantitatea de substanţe interzise găsite în organismul lor, până la decizia finală, să nu participe la competiţiile interne şi internaţionale. Din câte am discutat cu cei de la IAAF, sunt total împotriva dopingului, nu întâmplător s-au dat şi acele declaraţii de către COSR, de teama unei suspendări a unei federaţii", a declarat, vineri, pentru News.ro, preşedintele Federaţiei Române de Atletism, Sandu Ion.

Consiliul federal al FRA s-a reunit, vineri, la Piteşti, în şedinţă extraordinară pentru a discuta cazul atletului Mihai Donisan, 16 membri fiind prezenţi. Dintre aceştia, 15 au votat pentru ca Donisan să nu mai aibă dreptul de a participa la nicio competiţie, internă sau internaţională, fiind posibil ca sportivul să primească şi o sancţiune pentru că a participat, miercuri, la un concurs în Olanda, unde s-a clasat al doilea (săritură de 2,23 metri). La şedinţa de vineri a fost înregistrată o singură abţinere.

Nici COSR nu le permite sportivilor care obţin ridicarea suspendării să participe la Jocurile Olimpice de la Rio, care încep la 5 august. "Comitetul Executiv, care conduce Comitetul Olimpic şi Sportiv Român a luat decizia de a nu selecţiona sportivii cu probleme de dopaj în echipa olimpică. Asta nu înseamnă că ei sunt suspendaţi, pot merge la competiţii, dacă li se ridică suspendarea provizorie, dar nu fac parte din echipa olimpică", a declarat miercuri, pentru News.ro, o sursă din cadrul COSR.

Comitetul Executiv al COSR, întrunit la 11 iunie, a decis ca sportivii depistaţi pozitiv să nu fie selecţionaţi pentru Jocurile Olimpice de Rio de Janeiro, care vor avea loc în perioada 5-21 august.

În ultimele luni s-au înregistrat mai multe cazuri de dopaj în rândurile sportivilor români. Cazurile de dopaj din ultimele luni din sportul românesc, majoritatea cu meldonium, sunt următoarele (inclusiv cei care nu erau calificaţi la JO): Mihai Donisan, Claudia Ştef, Daniela Stanciu, Mirela Lavric (atletism), Liviu Dumitrescu, Leonid Carp, Ştefan Strat (canoe), Elena Meroniac, Petruş Gavrilă, Traian Neagu, Cătălin Turceag şi Daniel Burciu, Ionuţ Mitrea, Constantin Mironescu (kaiac). Acestei liste i se adaugă începând de vineri încă doi atleţi, Nicolae Soare (maraton) şi Alexandru Baciu (triplusalt).

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite