Sparge Atletico Madrid autobaza lui Mourinho? Spaniolii n-au mai jucat o finală de Liga Campionilor de 40 de ani

0
Publicat:
Ultima actualizare:
infografie

După 0-0 în tur, la Madrid, Chelsea întâlneşte diseară pe Atletico Madrid, în returul semifinalelor Ligii campionilor, de la ora 21.45, în direct la DolceSport şi Digisport.

În tur, săptămâna trecută, Chelsea a obţinut un egal pe terenul lui Atletico, într-un meci în care ofensiva lui Mourinho a avut doar sarcini defensive. A fost un 0-0 chinuit, mulţumitor însă pentru londonezi, bine-dresaţi de tehnicianul portughez în tactica antijocului. Ca să meargă mai departe însă, Chelsea trebuie să învingă pe teren propriu sau măcar să păstreze scorul din tur şi ducă meciul la penalty-uri, unde orice se poate întâmpla.
La zece ani de la primul său trofeu de Liga Campionilor, luat cu Porto în 2004, Mourinho visează la o nouă finală. E un specialist al jocurilor decisive, un motivator excelent şi un antrenor care riscă foarte puţin. În urmă cu patru ani, la ultimul succes, cel de pe banca lui Inter, jocul italienilor semăna izbitor cu cel pe care Chelsea îl practică acum. Iar Mou a trecut atunci de o altă echipă din Spania, FC Barcelona, atunci cea mai în formă echipă din Primera Division.
Gripat, după călătoria la Madrid, Mourinho s-a întors separat la Londra, pentru a nu da virusul elevilor săi. În weekend a schimbat din temelii echipa şi a învins uluitor pe terenul lui Liverpool, menţinându-se în cărţile titlului. Ieri, Jose a primit veşti bune şi din partea medicului echipei. Petr Cech, accidentat la umăr în partida tur, şi-a reluat antrenamentele şi poate juca. Ceva probleme mai au Terry, Hazard şi Eto o, plus suspendaţii Lampard şi Obi Mikel. Chelsea are însă un lot numeros şi valoros, iar rezervele pot suplini oricând titularii, aşa cum au făcut-o în partida cu Liverpool, când Schwarzer, Kalas, Salah, Matici şi Demba Ba au îngenuncheat liderul din Premier League.
Spaniolii vin fără căpitan
Atletico s-a chinuit în zadar să desfacă apărarea supraaglomerată a lui Chelsea, în meciul tur, dar un gol marcat în retur ar schimba mult datele problemei, deoarece i-ar obliga pe londonezi să iasă la atac. Ceea ce abia aşteaptă echipa lui Simeone, care are în Diego Costa unul dintre cei mai prolifici atacanţi ai momentului. Madrilenii nu vor putea conta însă pe serviciile căpitanului Gabi, suspendat, în locul căruia, cel mai probabil va juca Arda Turan. Turcul şi-a pierdut în ultimul timp locul de titular şi Simeone mizează pe setea lui revenire.
Accederea în finala competiţiei ar fi o performanţă extraordinară pentru Atletico, echipă cu un palmares sărac în Liga Campionilor. „Alb-roşiii” au mai jucat o finală în 1974, când au pierdut în faţa lui Bayern Munchen şi cam atât. Stau mult mai bine în Liga Europa, unde au câştigat trofeul în 2010 şi 2012, performanţe urmate şi de adjudecarea Supercupei Europei. Ultima dată, chiar în faţa lui Chelsea, 4-1, în 2012, însă londonezii nu-l aveau atunci pe Mourinho, ci pe Di Matteo. Calificarea ar fi un cadou frumos şi pentru Diego Simeone, care luni a împlinit 44 de ani, argentinianul fiind socotit unul dintre cei mai în vogă antrenori ai prezentului.

Finala Ligii Campionilor este programată pe 24 mai, la Lisabona
 

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite