Sorana, eşec incredibil la US Open: A irosit trei mingi de meci într-un duel sufocant

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Sorana Cîrstea a terminat partida, trăind un adevărat coşmar
Sorana Cîrstea a terminat partida, trăind un adevărat coşmar

Singura reprezentantă a României rămasă în competiţie pe tabloul feminin a fost eliminată după o confruntare incredibilă în care avea victoria în buzunar, în tiebreak-ul setului decisiv.

Sorana Cîrstea (77 WTA) a fost la un pas de o victorie istorică la US Open 2020.

După ce a trecut în primele două tururi de McHale (75 WTA) şi de Konta (13 WTA), românca a ajuns faţă în faţă cu cehoaica Karolina Muchova (26 WTA). Aceasta reuşise, la rândul ei, un parcurs solid în primele două partide, obţinând victoria fără set pierdut de fiecare dată: cu Venus Williams (67 WTA) şi cu Kalinskaya (110 WTA)

Meciul a început cu un prim set echilibrat, cel puţin în primele şase game-uri în care s-a mers pe serviciu. Din păcate, la 3-3, Sorana şi-a pierdut concentrarea şi a cedat următoarele trei game-uri, pe cel decisiv pe serviciul propriu, pierzând cu 3-6.

Căderea din finalului primului set a „metamorfozat-o“ însă pe Cîrstea! Ea s-a folosit de frustrarea adunată pentru a începe o revenire furtunoasă în actul secund: patru game-uri luate la rând la care Muchova n-a avut nicio replică! Cîstea şi-a adujecat setul autoritar: 6-2.

3 ani au trecut de la ultimul turneu de Grand Slam în care Sorana Cîrstea a atins faza optimilor: Australian Open 2017  

Decisivul a început cu două game-uri-marataon! În primul, cehoaica a apărat două mingi de break, iar în al doilea „Sori“ a salvat trei astfel de mingi. Apoi, la 1-1, românca a realizat un break la zero: 2-1 Cîrstea. Nebunia unui set sufocant abia începea însă!

A ratat victoria pe serviciul propriu la 5-4!

După încă un game lung, în care a salvat două mingi de break, Sorana şi-a pierdut serviciul (2-2). Imediat însă, s-a revanşat pe serviciul cehoaicei, s-a dus la 40-0 şi a luat game-ul la 15: 3-2 Cîrstea. De această dată, românca a şi valorificat break-ul, făcându-şi serviciul la 15: 4-2 Cîrstea.

Următoarele două game-uri au fost pe serviciu, aşa că s-a ajuns la 5-3, scor la care cehoaica de 24 de ani a servit pentru a rămâne în meci. Ceea ce a şi reuşit, făcându-şi serviciul la 15: 5-4 Cîrstea.

A ratat trei mingi de meci în tiebreak!

Game-ul următor a fost dramatic! Muchova s-a dus la 30-0 şi 40-15, profitând de emoţiile Soranei. Aceasta s-a adunat însă şi, spre lauda ei, a egalat când totul părea pierdut: 40-40! Din păcate, la deuce#1, Muchova a valorificat a treia minge de break: 5-5!

Şansa ratată de a închide partida şi-a pus amprenta pe jocul Soranei care a cedat şi game-ul următor, fără a crea probleme pentru adversara ei, la 15: 6-5 Muchova. Brusc, dintr-o jucătoare aflată în corzi, cehoaica era la un game de calificarea în optimi! 

Aflată pe val, Karolina s-a dus la 30-15 pe serviciul adversarei, însă Cîrstea a reuşit, totuşi, să ia game-ul după o altă revenire, trimiţând decisivul în tiebreak! Aici, un meci de infarct a continuat în acelaşi ritm sufocant! 

Iată desfăşurarea scorului:

1-0 Cîrstea

2-0 Cîrstea

3-0 Cîrstea

4-0 Cîrstea

4-1 Cîrstea

4-2 Cîrstea

4-3 Cîrstea

5-3 Cîrstea

6-3 Cîrstea

6-4 Cîrstea (prima minge de meci ratată de Sorana)

6-5 Cîrstea (a doua minge de meci ratată de Sorana)

6-6 (a treia minge de meci ratată de Sorana)

7-6 Muchova (prima minge de meci ratată de Karolina)

7-7

8-7 Muchova

9-7: Game, set, meci Muchova

Muchova

Karolina Muchova a reuşit o revenire incredibilă în tiebreak

Din păcate, deşi a avut trei mingi de meci, Sorana a ratat şansa de a ajunge în optimi şi de a prinde, în premieră, a doua săptămână de la US Open. Ea rămâne cu cele trei calificări în turul III la Flushing Meadows, în 2009, 2019 şi 2020.

Pentru parcursul din acest an, românca va primi un cec în valoare de 163.000 de dolari.

În optimi, cel mai probabil luni, Muchova va juca în faţa învingătoarei duelului Azarenka (31 de ani, 27 WTA) - Swiatek (19 ani, 53 WTA). 

CITEŞTE ŞI:

Serena, revenire fabuloasă la US Open: A fost spulberată în primul set, dar a scos campioana din 2017

Tecău, rezultat formidabil: De câte victorii mai are nevoie pentru a câştiga US Open

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite