Situaţie ridicolă în Liga I: jumătate de etapă se joacă pe teren neutru. Dinamo e în deplasare pe Ştefan cel Mare

0
Publicat:
Ultima actualizare:

În această rundă, trei sau patru echipe, în funcţie de cum se va soluţiona problema Petrolului, vor juca  meciurile de acasă „în deplasare”. Dinamo e echipa oaspete în “Ştefan cel Mare”.

Liga I e un campionat al paradoxurilor, iar etapa din acest weekend prilejuieşte o nouă situaţie de râsu-plânsu, unică în fotbalul european. Dintre cele 7 jocuri ale rundei, trei sau patru se vor disputa în oraşe care nu au nicio legătură cu echipa-gazdă. 
Astfel, Pandurii joacă la Severin până la ridicarea noii arene de la Târgu-Jiu, Steaua s-a mutat la Piteşti, după ce a fost alungată de Armată din Ghencea şi de normele ISU de pe Arena Naţională, iar FC Voluntari evoluează pe Ştefan cel Mare până la definitivarea stadionului “Anghel Iordănescu”. Cum ilfovenii au meci considerat pe teren propriu cu Dinamo, echipa lui Gigi Mulţescu va trăi exact senzaţia unui meci în deplasare.
O situaţie mai complicată este la Petrolul, ploieştenii fiind alungaţi de pe arena “Ilie Oană” de firma care se ocupă de administrarea stadionului pentru neplata unor datorii de câteva sute de mii de euro. Încă nu se ştie dacă lupii vor primi până la urmă acceptul de a juca meciul de vineri cu CFR Cluj pe arena ploieşteană.
Şi ASA Târgu Mureş are probleme cu normele ISU. Mureşenii au jucat etapa trecută pe Cluj Arena şi o vor  primi şi pe Steaua, în etapa următoare, tot pe stadionul clujean.
Pentru ca tabloul să fie complet, să spunem că liderul Astra doar evoluează la Giurgiu, jucătorii lui Marius Şumudică pregătindu-se în tot restul timpului la Ploieşti, iar sediul clubului este tot în oraşul prahovean. În fine, Universitatea Craiova evoluează tot pe un teren de împrumut, la Extensiv, dar măcar nu iese din oraş la partidele de acasă.
Steaua nu e agreată la Piteşti
După ce au decretat Piteştiul ca fief stelist, oficialii clubului roş-albastru au cunsocut şi reversul medaliei. Un grup de susţinători ai clubului FC Argeş le-au transmis cât se poate de clar steliştilor că nu sunt bieveniţi în Trivale şi chiar suporterii Stelei din Peluza Sud au avut un mesaj pentru piteşeni: “În oraşul Gâscanului, primiţi clona ciobanului”. Chiar şi-aşa, 8-9.000 de spectatori sunt aşteptaţi la meciul de duminică dintre Steaua şi Astra.

Etapa 19
Vineri
18.00 Pandurii – Chiajna Digi Sport, Dolce Sport, Look TV
20.30 Petrolul – CFR Digi Sport, Dolce Sport, Look TV
Sâmbătă
18.00 Timişoara – ASA Digi Sport, Dolce Sport, Look TV
20.30 Viitorul – Craiova Digi Sport, Dolce Sport, Look TV
Duminică
18.00 Iaşi – Botoşani Digi Sport, Dolce Sport, Look TV
20.30 Steaua – Astra Digi Sport, Dolce Sport, Look TV
Luni
20.30 Voluntari – Dinamo Digi Sport, Dolce Sport, Look TV

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite