Situaţia lui Rapid, la limita existenţei: datorii, amenzi, sancţiuni şi insolvenţă

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Banner afişat de rapidişti la meciul cu Petrolul Ploieşti FOTO Cosmin Iftode/Rpressport
Banner afişat de rapidişti la meciul cu Petrolul Ploieşti FOTO Cosmin Iftode/Rpressport

Partida dintre Rapid şi Petrolul Ploieşti nu a avut nicio schimbare pe tabelă (0-0), însă Comisia de Disciplină a Ligii Profesioniste de Fotbal a descis sancţionarea ambelor echipe.

Atât Rapid, cât şi Petrolul au fost amendate cu 30,000, respectiv 20,000 de lei ca urmare a celor întâmplate în tribune, informează Mediafax. Disputat pe Giuleşti, meciul a fost întrerupt în trei rânduri (7', 8', 51'),  după ce susţinătorii „lupilor galbeni“ au aruncat torţe şi petarde pe teren, iar rapidiştii au făcut uz de artificii, fumigene şi petarde.

Comisia de Disciplină a hotărât marţi penalizarea celor două echipe, în cadrul aceleiaşi şedinţe fiind sancţionat şi tehnicianul lui FC Vaslui, Viorel Hizo, eliminat în partida cu Gloria Bistriţa (1-1), din cauza faptului că a şutat o minge spre arbitrul asistent Octavian Şovre.

„Merg cu Rapid şi în Liga a III-a“

Purtătorul banderolei de căpitan, Daniel Pancu, a vorbit pentru DigiSport despre situaţia echipei sale: „Nu ne mai gândim să dăm două-trei goluri, aşa cum era filozofia la Rapid, acum toţi se gândesc să nu ia gol. Eu în atac, acolo, sunt singur. Aştept susţinerea colegilor, dar nu prea vine. Merg cu Rapidul şi în Liga a III-a, nu am pretenţia ca ceilalţi jucători să facă lucrul ăsta“.

Oficialii giuleşteni au depus marţi la Tribunalul Bucureşti planul de reorganizare a clubului în dosarul de insolvenţă, o decizie în acest sens urmând să fie luată pe 31 martie. Romeo Surdu, Paul Codrea, Matici şi Călin Albuţ sunt fotbaliştii care conduc în topul jucătorilor care au de recuperat bani de la Rapid, potrivit listei creanţelor admise provizoriu. După 22 de etape, echipa lui Marian Rada ocupă locul opt în primul eşalon, cu 30 de puncte acumulate şi un bilanţ de şaşe egaluri, opt victorii şi tot atâtea înfrângeri.

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite