Simona Halep la Wimbledon: pe ce locuri poate ajunge după turneul londonez şi de ce e ameninţată de Şarapova

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Simona Halep
Simona Halep

După un Roland Garros ratat, care s-a lăsat cu 1.230 de puncte pierdute de Simona, pentru ea urmează un nou moment dificil, la Londra, acolo unde are de apărat semifinala de anul trecut.

„Pe zgură am avut o presiune prea mare pe umeri şi n-am făcut faţă. Nu mi-am putut face jocul. La Wimbledon, îmi doresc doar să joc fără presiune“.

Declaraţia îi aparţine Simonei Halep şi a fost dată, la începutul săptămânii, atunci când constănţeanca de 23 de ani a prefaţat al treilea turneu de Grand Slam al anului. Faptul că românca încearcă să scape de presiune e mai uşor de zis, dar mai greu de pus în practică. Asta deoarece, în ciuda faptului că insistă că vrea doar să se bucure de tenis la Londra, Halep va fi sub presiunea punctelor pe care le are de apărat în clasamentul mondial.

Iar într-o situaţie similară, la Roland Garros, Simona a cedat. După finala din 2014, a venit eliminarea din turul II, în 2015. Ce-i drept, la Wimbledon, românca va avea de apărat semifinala de anul trecut, însă nici această misiune nu va fi uşoară. 

Vorbim despre 780 de puncte WTA şi, în funcţie de rezultatul Simonei la All-England Club şi parcursul celorlalte jucătoare, Halep se va afla undeva între locurile 2 şi 5, după Wimbledon.

„Adevărul“ explică cum se poate schimba ierarhia WTA după competiţia care se va desfăşura, între 29 iunie şi 12 iulie, fiind transmisă în România de Digi Sport.

Şarapova, cea mai mare ameninţare

Serena Williams

*A fost eliminată în runda a treia, la Wimbledon, în 2014.

*Are 130 de puncte de apărat.

*Începe Wimbledon cu 11.161 de puncte şi e imposibil să fie devansată de altă jucătoare.

Petra Kvitova

*A câştigat Wimbledon anul trecut.

*Are de apărat 2.000 de puncte.

*De când a fost eliminată, în turul patru, la Roland Garros, n-a jucat niciun meci. S-a retras din cauza unui virus de la turneul Eastbourne, ultimul pe iarbă înainte de Wimbledon. Astfel, ea va încerca să-şi apere titlul de la Wimbledon, fără să fi jucat vreun meci pe iarbă în 2015. 

*Dacă nu va reuşi şi va fi eliminată prematur, să zicem în optimi, atunci va pierde 1.760 de puncte şi va avea 5.110 de puncte după Wimbledon. Poate fi depăşită şi de Halep, dar şi de Şarapova în clasamentul mondial. În schimb, dacă o eventuală a ei calificare în semifinale va fi coroborată cu o eliminare rapidă pentru Halep, atunci cehoaica va rămâne în faţa Simonei.

Simona Halep

*A pierdut, anul trecut, în semifinale, cu Bouchard.

*Are de apărat 780 de puncte.

*A participat într-un singur turneu pe iarbă, la Birmingham, acolo unde a câştigat două meciuri la simplu, unul la dublu, înainte de a fi eliminată de Mladenovici (Franţa, 46 WTA) la simplu. 

*Chiar dacă va fi eliminată în turul I, la Wimbledon, va avea 5.430 de puncte după turneul londonez şi ar trece peste Kvitova în ierarhia WTA, în cazul în care şi cehoaica va fi eliminată, încă din primele faze.

Maria Şarapova

*A fost eliminată în optimi, anul trecut.

*Are de apărat 240 de puncte.

*N-a jucat niciun turneu după Roland Garros şi va aborda Wimbledon 2015 fără să fi disputat vreun meci pe iarbă în acest an.

*E cea mai serioasă ameninţare pentru poziţia ocupată de Halep în ierarhia WTA. Dacă la Londra va obţine un rezultat mai bun decât românca, atunci o va depăşi în clasamentul mondial. Mai ales că acum, înainte de turneu, diferenţa de puncte e mică, de 250. Simona însă are dezavantajul că are mai multe puncte de apărat la Wimbledon.

Caroline Wozniacki

*A fost eliminată în optimi, anul trecut.

*Are de apărat 240 de puncte.

*La fel ca Halep, traversează o criză. A fost eliminată în turul II la Roland Garros.

*Având în vedere forma ei slabă, e greu de crezut ca va avansa mult la Londra. Chiar şi aşa, pentru a trece peste Simona în ierarhia WTA, e nevoie ca românca să piardă foarte repede, iar Wozniacki să ajungă măcar în semifinale.

Lucie Safarova

*A fost eliminată în semifinale, la fel ca Halep, în 2014.

*Are de apărat 780 de puncte.

*E într-o formă excelentă, pierzând doar în finala de la Roland Garros, după un meci extrem de disputat cu Serena Williams. 

*Nu o poate depăşi pe Halep în clasamentul mondial, nici dacă Simona va ieşi în turul I, iar ea va câştiga turneul. Poate să acumuleze maximum 5.275 de puncte după Wimbledon, în timp ce Halep, chiar şi eliminată în turul I, ar avea 5.430 de puncte.

Vreau să joc aşa cum ştiu. Nu vreau să mă gândesc că trebuie să fac neapărat ceva. N-am aşteptări în privinţa turneului de la Wimbledon. Simona Halep jucătoare de tenis

Cum arată Top 10 WTA acum

1. Serena Williams 11.291 de puncte

2. Petra Kvitova 6.870

3. Simona Halep 6.200

4. Maria Şarapova 5.950

5. Caroline Wozniacki 5.000

6. Lucie Safarova 4.055

7. Ana Ivanovici 3.895

8. Ekaterina Makarova 3.575

9. Carla Suarez Navarro 3.345

10. Angelique Kerber 3.285

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite