Simona Halep, victorie cu emoţii şi calificare în sferturi la Sankt-Petersburg. Cu cine urmează să joace

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Simona Halep FOTO AFP
Simona Halep FOTO AFP

Simona Halep a ajuns în sferturi la Sankt-Petersburg după un finiş palpitant de meci cu Ana Konjuh, croata de 19 ani. Genunchiul a rezistat şi jocul Simonei e în creştere.

Simona Halep a câştigat abia a doua partidă a sa din 2017, tranşând în două seturi, scor 6-4, 7-6, meciul cu Ana Konjuh, din Croaţia. În turul următor, jucătoarea noastră o va întâlni pe rusoaica Vihlianţeva.
Cu turneele ratate de la Shenzen şi de la Australian Open lăsate în urmă, Simona Halep s-a înscris la Sankt-Petersburg pentru a-şi recăpăta ritmul şi a testa genunchiul în condiţii de meci. Deocamdată, Simona a trecut probele, chiar dacă jocul nu s-a încadrat în parametrii de altă dată.
Contra Anei Konjuh din Croaţia, tânara de 19 ani clasată pe locul 39 WTA, momentele bune de joc au alternat de o parte şi alta a fileului şi breakurile s-au succedat în primul set.  Asta până la 5-4, când Simona a câştigat la zero pe serviciul Anei şi a tranşat setul, iar scenariul s-ar fi putut repeta şi în setul al doilea. Tot la 5-4, Simona a avut trei mingi de meci, însă Ana a fost ajutată o dată de banda fileului, şi alătădată de ochiul de şoim, carea indicat că mingea a atins tuşa milimetric. În tie-break, Simona n-a mai lăsat lucrurile în voia sorţii, s-a impus cu 7-2 şi a oprit meciul la bariera celor 100 de minute de joc.
Turneul de la Sankt-Petersburg face parte din categoria Premier, oferă premii de 776.000 de dolari, iar pentru prezenţa în sferturi Simona Halep şi-a trecut în cont 20.350 de dolari şi 100 de puncte WTA. Dacă ar ajunge până în semifinale, Halep ar trece peste Karolina Pliskova în clasamentul WTA şi ar urca pe podium.
Deocamdată, pe Simona o aşteaptă un meci  în sferturile de finală cu rusoiaca  Natalia Vihlianţeva, locul 115 WTA, care a ajuns pe tabloul principal cu un wild-card şi a provocat o mică surpriză, învingând-o pe Daria Kasatkina, locul 27 WTA. În semifinale, Halep s-ar putea duela cu Venus Williams, finalista de la Australian Open. 
"Ştiam că Ana joacă în forţă, loveşte puternic mingea, dar sunt foarte bucuroasă că am putut câştiga acest meci, a fost foarte important pentru mine după Australian Open. Mă simt pregătită să joc şi mă bucur de timpul petrecut aici la Sankt Petersburg. Le ştiu pe amândouă (n.r. - posibile adversare), ştiu cum joacă. Va fi un meci dificil pentru că publicul va încuraja adversara mea", a declarat Halep.

Victorie şi la dublu
Perechea Irina-Camelia Begu - Monica Niculescu s-a calificat în sferturile de finală ale probei de dublu, Begu şi Niculescu au învins, în runda inaugurală, cu scorul de 6-1, 6-3, după 59 de minute, cuplul Lenka Kuncikova/Elise Mertens (Cehia/Belgia). În sferturile de finală, Irina-Camelia Begu şi Monica Niculescu vor întâlni perechea Daria Gavrilova/Kristina Mladenovic (Australia/Franţa), cap de serie numărul 3. În schimb, Raluca Olaru nu a trecut mai departe.

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite