Simona Halep la Turneul Campioanelor. Explicaţia sportivei noastre după un eşec usturător: „Am fost terminată“

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Simona Halep
Simona Halep

Simona Halep a pierdut în faţa polonezei Agnieska Radwanska, scor 6-7, 1-6, şi a fost eliminată din competiţia de la Singapore.

Simona a explicat după meci cauzelel acestui eşec. "Am simţit puţină oboseală la finalul primului set, dar am avut o şansă în tie-break. Sunt dezamăgită că nu am reuşit să câştig primul set. Faptul că l-am pierdut m-a afectat din punct de vedere mental. Am simţit că, în acel moment, nu am ratat doar şansa de a câştiga primul set, dar probabil am ratat şi şansa de a câştiga meciul. Am început destul de bine acest turneu, dar energia mi-a scăzut de la un meci la altul, dar dacă aş fi luat tie-break-ul, poate că aş fi reuşit să mă reîncarc, inclusiv mental", a declarat Halep, conform digisport.

"Antrenorul mi-a spus multe lucruri, dar nu îl puteam auzi, pentru că eram terminată şi eram foarte nervoasă în acel moment. Este totuşi bine că s-a întâmplat asta. Data viitoare o să ştiu că dacă nu sunt bine pregătită din punct de vedere psihic trebuie să încerc altceva pe teren", a mai explicat Simona.

Radwanska, primele reacţii după meciul cu Simona Halep la Turneul Campioanelor 

Jucătoarea poloneză Agnieszka Radwanska a declarat că primul set, în care a reuşit să revină după ce a fost condusă cu 5-1 în tie-break, a reprezentat cheia meciului.

"Cheia meciului a fost primul set. Am fost în faţă, am greşit, am revenit apoi. Am jucat fiecare minge şi am adunat puncte bune. Îmi pare bine că am câştigat din nou premiul pentru lovitura anului, mă bucur că tenisul meu e iubit de fani", a declarat Radwanska, după ce a trecut de Halep, scor 7-6 (5), 6-1.

Radwanska a primit un buchet de flori din partea organizatorilor Turneului Campioanelor, deoarece în meciul cu Halep a obţinut a 500-a victorie a carierei.

Disputarea celor trei meciuri la Turneul Campioanelor este recompensată cu 151.000 de dolari şi cu 210 puncte WTA. Fiecare victorie în grupă este recompensată cu 153.000 de dolari şi cu 160 de puncte WTA, astfel că Halep va primi un cec de 304.000 de dolari şi 370 de puncte WTA.

Simona Halep, eliminată de la Turneul Campioanelor 

Simona Halep, locul 2 WTA, a pierdut meciul cu Agnieszka Radwanska, ultimul de la Turneul Campioanelor şi va pleca acasă, deşi era cotată ca principală favorită la câştigarea competiţiei. Jucătoarea noastră a fost învinsă cu scorul de 7-6 (5), 6-1 de poloneza Agnieszka Radwanska, locul 6 WTA, după un meci care a durat o oră şi 44 de minute.

Halep a început bine meciul cu Radwanska şi a dat senzaţia că e stăpână pe situaţie. De la 3-1 a început să slăbească ritmul şi poloneza atât a aşteptat. În primul set, Simona  a irosit opt mingi de break şi a pierdut în tie-break, după ce a avut 5-1. Acest lucru i-a provocat o cădere psihică, iar setul al doilea a fost doar o formalitate pentru Radwanska. Simona Halep este eliminată de la Turneul Campioanelor, în vreme ce calificarea polonezei în semifinale depinde de rezultatul meciului dintre Maria Şarapova şi Flavia Penetta. 

Statistica meciului Halep- Radwanska arată dezastrul din jocul Simonei. Vezi aici cifrele

Ion Ţiriac ştie de unde pleacă toate problemele Simonei Halep

„Simona Halep is history!“. Comentariul dur al televiziunii britanice după eşecul româncei

O jucătoare cu 18 titluri de Grand Slam, îngrozită de jocul Simonei. Ce a spus Maria Navratilova

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite