Simona Halep la Turneul Campioanelor: meciul cu Radwanska e de totul sau nimic! Se luptă pentru semifinale, dar şi pentru locul 2

0
Publicat:
Ultima actualizare:

TURNEUL CAMPIOANELOR  Simona Halep are nevoie de o victorie în două seturi cu poloneza, singura opţiune care-i garantează calificarea în semifinale şi îi asigură menţinerea pe locul 2 WTA. Meciul are loc joi, de la ora 09.00, în direct pe DolceSport şi DigiSport.

Dacă trece în semifinale la Turneul Campioanelor de la Singapore, Simona îşi va proteja poziţia a doua WTA până la finalul anului. Altfel, poate fi întrecută de Muguruza.
E clar că înfrângerea cu Şarapova a lăsat urme în psihicul Simonei, întrebarea e cât de repede poate fi lăsat în urmă eşecul. În mod normal, Agnieszka Radwanska e o oponentă de bătut, însă cu Halep nimic n-a fost sigur în acest an, indiferent de adversar sau de turneu. Singura variantă care o scuteşte de orice emoţie e un succes în două seturi cu poloneza. Scorul meciurilor directe dintre Simona şi Aga, după opt întâlniri, e egal la patru, însă Halep a câştigat patru din ultimele cinci partide.  Cea mai categorică victorie a venit chiar în semifinale la Turneul Campioanelor, anul trecut, când românca s-a impus cu un dublu 6-2. De partea cealaltă, Radwanska are o şansă mică pentru a trece mai departe, după două înfrângeri: trebuie să o bată în două seturi pe Halep, iar Şarapova să treacă tot cu 2-0 de Pennetta.
Halep a luptat corect anul trecut
Dacă bate sau pierde în trei seturi, Simona ajunge la mâna Mariei Şarapova, partida rusoaicei cu Pennetta fiind programată mai târziu, de la ora 13.30. Ar fi interesant de văzut dacă în acest caz Masha va da totul pentru victorie. Aflată într-o situaţie similară anul trecut, Simona a preferat să joace corect şi să o bată pe Ana Ivanovici, rezultat care a menţinut-o în cursă pe Serena Williams. Americanca i-a “mulţumit” Simonei pentru cadou, câştigând categoric finala.
Locul doi e în pericol
Miza confruntării cu Radwanska  din această dimineaţă o reprezintă calificarea în semifinale, dar şi protejarea poziţiei secunde în topul WTA. Dacă Simona e eliminată din faza grupelor, iar Muguruza câştigă trofeul, tenismena din Spania urcă pe locul doi. Deocamdată, Garbine joacă perfect, câştigând primele două partide în minim de seturi şi fiind cu un pas în semifinale înaintea confruntării cu Petra Kvitova de vineri. 
“Nu e gata pentru concursurile mari”
Simona e încă prea mică pentru turneele mari, se arată într-un articol pe ESPN scris de un reputat jurnalist, Peter Bodo, după eşecul cu Şarapova. „Halep nu e gata, deocamdată, pentru marile competiţii. Micuţa românca e o sportivă care joacă la nivel înalt, în mod constant, de vreo doi ani. Dar încă n-a descifrat codul turneelor de Mare Şlem şi are probleme în a-şi etala cel mai bun joc în momentele critice. Şarapova a demonstrat că un motiv pentru asta e legat de jocul ultradefensiv al româncei. Nu degeaba bilanţul Simonei în confruntările cu adversarele ei din Grupa Roşie a fost de 5 victorii şi 13 eşecuri, înainte de startul Turneului Campioanelor“, au scris cei de la ESPN.
Cum se califică Halep în semifinale
- Victorie în două seturi cu Radwanska
- Victorie în trei seturi cu Radwanska, iar Şarapova câştigă măcar un set cu Pennetta
- Pierde în trei seturi cu Radwanska, dar Şarapova o bate pe Pennetta la orice scor.

Toate scenariile calificării pentru Şarapova, Halep, Pennetta şi Radwanska. 

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite