Sfaturi pentru Halep: Tecău a vorbit despre calităţile Simonei, dar şi cea mai mare carenţă din jocul ei

0
Publicat:
Ultima actualizare:

În recent încheiatul US Open, Horia şi Simona au evoluat la dublu mixt, ocazie cu care constănţeanul de 30 de ani a făcut o serie de observaţii în privinţa partenerei sale.

Simona Halep a suferit un eşec surprinzător la Guangzhou, după cum „Adevărul“ a relatat aici, demonstrând că încă mai are de lucrat pentru a evita, pe viitor, înfrângeri cu adversare precum Allertova (74 WTA) şi Cepelova (106 WTA).

Înainte ca ocupanta locului 2 mondial să debuteze la următoarea competiţie, cea de la Wuhan, acolo unde tocmai a scăpat de patru adversare periculoase, ea a primit o serie de sfaturi de la bunul ei prieten, Horia Tecău.

Ce a spus?

„Simona e o jucătoare care returnează foarte bine, joacă bine din spatele terenului. Dacă îi spuneam să joace cu unghiuri sau pe mijloc sau loburi, ea reuşea să execute aceste lovituri. Voleul e probabil partea cea mai slabă a jocului ei. E o diferenţă mare la ea între jocul din spatele terenului şi cel de la fileu. La dublu, ai nevoie de voleu, de poziţionare. Cu cât va juca mai mult dublu sau dublu mixt, îşi va perfecţiona acest voleu. O va ajuta şi dacă va exersa mai mult voleul la antrenamentele ei, nu ştiu cât accent pune ea pe acest lucru. Ea vine rar în faţă, dar în meciurile acestea, dacă vine de 4-5 ori în faţă, e bine să câştige aceste puncte“, a explicat Tecău la Digi Sport.

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite