Selecţioner neamţ, stil românesc: s-a aflat care e prima opţiune a federaţiei pentru mutarea meciului cu Muntenegru

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Cu 11 zile înainte de meciul cu Muntenegru, primul din preliminariile Mondialului din 2018, nu se ştie, cu certitudine, unde se va disputa partida.

Naţionala României are un selecţioner neamţ, însă, din păcate, acesta se va lovi, încă de la primul său meci pe bancă, de stilul românesc de a rezolva lucrurile.

Concret, aşa cum era de aşteptat, gazonul de pe „Cluj Arena“ a fost distrus după festivalul „Untold“, desfăşurat între 4 şi 7 august. Încă înainte de eveniment, organizatorii şi-au luat angajamentul că vor înlocui gazonul şi că acesta se va prezenta în condiţii optime la ora meciului România – Muntenegru de la 4 septembrie.

O inspecţie făcută de UEFA a relevat însă altceva şi, inclusiv reprezentantul firmei care se ocupă de refacerea gazonului a recunoscut că, în acest moment, „gazonul e la un nivel de 50% faţă de cum ar trebui să arate. Probabil că vom aduce suprafaţa de joc la 80% din cât e nevoie la ora meciului“. 

Aceste explicaţii şi promisiuni tipic româneşti n-au ţinut însă la UEFA. Chiar dacă într-o primă fază au încercat să dea semnale că situaţia e sub control, cei de la Federaţia Română de Fotbal (FRF) au fost nevoiţi să adopte, ieri, o măsură radicală: sistarea vânzării biletelor pentru România – Muntenegru. De ce? Pentru că nu mai e aşa de sigur că meciul se va disputa pe „Cluj Arena“.

„În urma inspecţiei UEFA la <<Cluj Arena>>, a fost întocmit un raport de specialitate şi trimis către forul continental. Până la data la care concluziile UEFA vor fi comunicate Federaţiei Române de Fotbal, am decis sistarea temporară a procesului de vânzare a biletelor pentru partida din 4 septembrie. Suporterii care au achiziţionat deja bilete pentru acest meci, precum şi toţi ceilalţi suporteri ai echipei naţionale, vor primi, de îndată ce vor fi comunicate, informaţii cu privire la concluziile UEFA şi opţiunile derivate din acestea prin care vor putea susţine tricolorii în drumul spre Mondial“, a fost comunicatul postat de FRF pe site-ul oficial.

Prima opţiune: arena CFR-ului

Federaţia dispune de două alternative, în cazul în care România – Muntenegru nu se va putea disputa pe „Cluj Arena“, după verdictul venit de la Nyon.

Prima opţiune ar fi mutarea meciului pe stadionul celor de la CFR, „Dr. Constantin Rădulescu“. E şi acesta un motiv pentru care s-a oprit vânzarea tichetelor, după cum a recounscut la Dolce Sport oficialul FRF, Andrei Vochin. „Omul de la UEFA a făcut un raport, l-a trimis, dar n-a plecat acasă. Cei de la UEFA l-au trimis de urgenţă să vadă şi stadionul <<Dr. Constantin Rădulescu>>, al celor de la CFR Cluj. Până acum, nu s-au vândut bilete peste capacitatea stadionului din Gruia. Când vedem că se depăşeşte această capacitate, trebuie să ne oprim, măcar până se ia decizia finală“, a spus Vochin.

Dacă, totuşi, meciul nu se va putea disputa nici pe „Cluj Arena“ şi nici pe „Dr. Constantin Rădulescu“, atunci cea mai plauzibilă variantă va fi mutarea lui, la Bucureşti, pe „Arena Naţională“.

30.201 locuri e capacitatea „Cluj Arena“. Stadionul „Dr. Constantin Rădulescu“ are o peluză închisă şi doar 18.000 de locuri.   23 de milioane de euro au fost încasările oraşului Cluj în cele patru zile în care a organizat festivalul de muzică „Untold“.
Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite