Se schimbă istoria tenisului! Simona Halep doboară un record fabulos, care i-a aparţinut lui Ilie Năstase

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Simona Halep si Ilie Nastase turneul de la Madrid FOTO Getty Images

Cea mai bună jucătoare de tenis din istoria României a intrat în săptămâna cu numărul 39, în care se află pe primul loc în clasamentul mondial WTA.

Practic, Simona se află acolo de pe 8 octombrie 2017, cu o întrerupere de patru săptămâni, după Australian Open, unde a fost învinsă în finală de Caroline Wozniacki, cea care i-a luat locul timp de aproape o lună. Simona este acum pe locul 11 în clasamentul all-time al jucătoarelor care au ocupat locul 1 în topul WTA, calculat după numărul total al săptămânilor în care au stat acolo, fiind la egalitate cu franţuzoaica Amelie Mauresmo, pe care însă o va depăşi săptămâna viitoare.

Tot atunci, sportiva din Constanţa va egala şi un record românesc, care era deţinut până acum de Ilie Năstase. Primul număr 1 din istoria tenisului a stat 40 de săptămâni în fruntea ierarhiei, între 23 august 1973 şi 2 iunie 1974, fiind detronat atunci de Australian John Newcombe. Năstase dar cât de curând va fi depăşit de câştigătoarea de la Roland Garros, cu o singură condiţie, care ţine cont de evoluţia Carolinei Wozniacki. Daneza poate urca pe primul loc în WTA în cazul în care va obţine un dublu succes la Washington şi Montreal, iar Simona va fi eliminată în primul tur din Canada, scenariu care ţine mai degrabă de domeniul fantasticului.

Simona se află deja în Canada, unde pregăteşte debutul la Rogers Cup, o competiţie unde s-a simţit mereu bine, datorită numărului mare de suporteri români care vin să o susţină, indiferent că se joacă la Toronto sau la Montreal. Rogers Cup începe luni şi va avea la start toate numele mari din tenisul feminin, inclusive pe Serena Williams, care  a primit un wild card de la organizatori. Deţinătoarea trofeului este ucraineanca Elina Svitolina, care anul trecut a învins-o în finală pe Caroline Wozniacki, scor 6-4, 6-0, după ce în semifinale trecuse cu 6-1, 6-1 de Simona Halep.

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite