Se îngroaşă gluma: Mondial fără Italia?! De când nu s-a mai întâmplat un astfel de scenariu de neimaginat

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Ciro Immobile, golgheter Italia
Ciro Immobile, golgheter Italia

La Milano se joacă diseară (ora 21.45, Digi Sport) meciul „supravieţuirii“ pentru Squadra azzurra. Italienii sunt la 90 de minute de eliminare, după ce au pierdut turul barajului cu Suedia, scor 0-1.

Prestaţia italienilor a fost comentată dur de Andrea Pirlo, cel care a făcut parte din echipa campioană la CM 2006: „A fost o Italie fricoasă care a jucat pentru un 0-0. Va fi foarte greu pentru Ventura să găsească acum cuvintele potrivite pe care să le rostească în faţa grupului. Presiunea va fi infernală!“.

„Să nu ne plângem de milă“

Căpitanul Italiei, Gianluigi Buffon, a invitat, totuşi, la calm, înaintea returului de la Milano. „Trebuie să fim cât se poate de limpezi în gândire pentru a merge la Mondiale. Ştim că am pierdut în tur, dar mai avem 90 de minute pentru a trece peste această situaţie complicată. Prima condiţie e să nu ne plângem de milă“, şi-a început Buffon discursul.

Goalkeeper-ul a insistat că, pe lângă forţa echipei, îşi pune mari speranţe şi în suportul publicului de pe „San Siro“.

„Sunt convins că un stadion arhiplin va purta această echipă spre calificare. Trebuie să fim încrezători, să ne ţinem capetele sus şi să profităm la maximum de cele 90 de minute rămase. Suntem puternici“, a adăugat căpitanul Squadrei azzurra.

Fostul său coleg, Andrea Pirlo, i-a transmis însă un avertisment indirect: „Publicul de pe San Siro îşi va face, cu siguranţă, simţită prezenţa. Dar San Siro nu va marca. N-am văzut niciodată un suporter care să marcheze“.

La problemele Italiei se adaugă şi absenţa lui Marco Veratti, cel care a primit un „galben“ la Solna, devenind indisponibil pentru retur.

2 ediţii ale Mondialului le-a ratat până acum Italia: prima, în 1930, găzduită de Uruguay şi cea din 1958 din Suedia.   

Barajele Cupei Mondiale în jurul lumii

Ieri

Elveţia – Irlanda de Nord 0-0 (1-0 în tur)

Grecia – Croaţia 0-0 (1-4 în tur)

Astăzi

Italia – Suedia (0-1 în tur)

Mâine

Irlanda – Danemarca (0-0 în tur)

Miercuri

Australia – Honduras (0-0 în tur)

Joi

Peru – Noua Zeelandă (0-0 în tur)

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite